Blog: IT skal altid være et afgørende kort i strategispillet

Det er en fornøjelse i disse dage at læse interviewene med de fem kandidater til titlen som Årest CIO 2015. De skarpeste it-chefer i Danmark konkurrerer, og jeg glæder mig til afgørelsen i næste uge.

Der er sket meget siden vi startede Årets CIO i efterået 2005 med den første kåring i 2006, hvor Lars Mathiesen der dengang var CIO hos Nykredit vandt titlen. Siden har ni dagsordenssættene it-chefer være på podiet – og i næste uge er det den 10.

“It skal være en del af forretningen” har været et tilbagevendende mantra i alle ti år. Og er det stadig; ja faktisk måske det eneste der er mur og nagelfast i it – lige udover, at it bare skal virke 24/7/365.

Det med at være en del af forretningen er bare blevet endnu mere intensivt. Stategiguruen Chris Zook fra Bain & Co. beskriver det præcist i artiklen The New Rules For Growing Outside Your Business fra Harvard Business Review.

De nye regler gælder i ledelse i 2015, hvor strategiarbejdet er et spil som konstant er igang. Topledelsen skal hele tiden have de bedste kort for at kunne levere de bedste og billigste produkter og services. 

It er et af de kort. Men det skal altid være et afgørende kort – som kan bruges til hurtigt at forandre alt det som er nødvendigt  for udvikle organisationen eller virksomheden produktivt og innovativt.

Overliggeren bliver konstant hævet for it-chefens succes. Derfor er det en fornøjelse, at følge kåringen af Årets CIO.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>