Blog: Valgkamp: Glem løftebrud og bilag; spørg om kunstig intelligens





Der arbejdes hårdt med den kommende digitaliseringsstrategi for Danmark.  Denne uges forslag til en digitalisringsstrategi fra Dansk Industris IT-arm ITEK understreger den seriøse indsats der lægges for dagen i interesseorganisationer, embedsværket og politisk.

Et andet godt eksempel er lanceringen af planerne for et digitalt indre marked i EU. Industrisamfundets beslutningsmodel er i gang med at forberede sig på det paradigmeskifte, der lige nu fører os helt ind i d-land eller frem til den tredje platform, hvor digitalisering med kraftfuld og brugervenlig informationsteknologi er blevet en konstant i stedet for enkeltstående it-projekter, der i den sidste fase af industrisamfundet afløser hinanden.

Men selvom samfundets beslutningstagere har fået en betydelig bedre digital dagsform de sidste par år, så er der kun lige taget hul på diskussionerne om de kulturelle forandringer, som digitaliseringen fører med. Denne uges leder fra The Economist –  The dawn of artificial intelligence – beskriver advarslerne fra tre teknologi-ikoner: Stephen Hawking, Bill Gates og Elon Musk, men lederen maner samtidig til besindighed.

Muligheden for at skabe og anvende kunstig intelligens er en enestående chance, som langt opvejer ulemperne. Jeg er tilbøjelig til at være enig også på det relativt primitive digitaliseringsniveau, vi stadig befinder os på.

Vi kommer til at tage hul på en ny værdikamp. Så lad os droppe bilag og løftebrud i en kommende valgkamp og istedet spørge til de potentielle lovgiveres bud på en fremtid med kunstig intelligens og digitaliseringen på vejen dertil.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>