Dansker bag IBM-patent på tankelæsning

Tankelæsning er kommet i skridt nærmere, efter at den amerikanske it-gigant IBM har fået patent på en opfindelse, der beskriver, hvordan man ved hjælp af computersoftware kan omsætte data fra hjernen til et billede på en computerskærm.

Det er den danske fysiker og neuropsykolog Martin Sundstrøm, der står bag opfindelsen, som han udviklede tilbage i 2007, mens han var ansat i IBM som it-specialist.

Efter otte års behandling blev patentet for nylig godkendt af de amerikanske patentmyndigheder.

Kan reproducere mentale billeder
Helt konkret beskriver patentet en metode, hvor man med en kombination af software og data fra hjernen kan reproducere mentale billeder af menneskeansigter og genskabe billederne på en computerskærm.

Ideen bag det nye patent er, at man ved hjælp målinger på bestemte områder i hjernen, kan aflæse i hvor høj grad en person genkender et billede af et menneskeligt ansigt.

Det kan med tiden bruges til at forbedre politiets fantomtegninger af eftersøgte forbrydere eller som en del af teknologi, der kan bruges i løgnedetektorer, oplyser Martin Sundstrøm til Computerworld.

Han var frem til 2012 leder af IBM’s nordiske patentudvikling.

I dag arbejder han som redaktør for DR’s Videnskabsmagasinet på DR3.

Læs også:

Så solidt sidder IBM på patent-tronen

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>