Man kan lukke piratsider ned fra nu af og til juleaften, men det virker bare ikke

Nedlukning af sider som eksempelvis The Pirate Bay står højt på agendaen i blandt andet filmindustrien.

Nu viser en undersøgelse foretaget af EU-Kommissionen, at disse razziaer er ineffektive og ligefrem kan virke mod hensigten.

En konkret lukning
Kommissionen har taget udgangspunkt i en kæmpe pirat-sag, der omhandler den engang så populære film-streaming-portal Kino.to.

Politi fra Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland stormede i 2011 en lang række adresser og datacentre i forbindelse med en razzia mod siden. Aktionen udmøntede sig ligeledes i anholdelser.

Læs også: Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Razziaen fjernede den største uautoriserede streaming-portal fra landkortet, og den er siden blevet beskrevet som en massiv succes.

Nu viser forskning fra EU-Kommissionens Joint Research Centre at effekten blandt slutbrugere var kortvarig og relativt begrænset.

I udredningen, der hedder Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure, analyseres der på 5.000 tyske internetbrugeres adfærd for at skabe et overblik over, hvordan de har reageret i forbindelse med nedlukningen.

Det skriver TorrentFreak.

Som at tisse i bukserne
Resultatet er, at fjernelsen af Kino.to gav en kortvarig nedgang i pirataktiviteten, der hurtigt steg til samme niveau igen.

Der blev dog også observeret en lille fremgang i brugen af lovlige streaming-tjenester på cirka 2,5 procent.

Baseret på disse resultater konkluderer forskerne, at en nedlukning ikke har særlig stor effekt på brugernes adfærd.



Antallet af pirater faldt stejlt efter lukningen af Kion.to. Det varede dog ikke ret længe før piraterne var tilbage igen. Kilde: Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure.

“Hvis vi tager prisen for razziaen med i betragtningen, så må vi konkludere, at nedlukningen af Kino.to ikke har haft den ønskede positive effekt,” skriver forskerne.

Mere bekymrende ser de på den hastighed, hvormed Kino.to blev erstattet af andre ulovlige tjenester.

Mange små bække giver en ny stor å
Kino.tos dominerende position blev hurtigt afløst af en stribe mindre tjenester, som det samme antal brugere fordelte sig ud på.

Tjenester som Movie2k.to og KinoX.to lukkede gabet, og spredningen af brugerne på flere tjenester vil ligefrem gøre eventuelle nedlukninger i fremtiden endnu mere bekostelige.

“Denne struktur vil gøre fremtidig efterforskning endnu dyrere, da det ikke længere er en enkelt platform, der skal lukkes eller indsættes sanktioner mod.”

Oplysning angives i stedet som et mere effektivt våben mod pirateri.



Efter lukningen spreder brugerns sig ud over en stribe ulovlige tjenester. Kilde: Online Copyright Enforcement, Consumer Behavior, and Market Structure.

Den samme billede tegnede sig, da svenskerne forsøgte at lukke Pirate Bay.

Det kan du læse om i denne historie: Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet og i denne historie: The Pirate Bay er i live og tilbage på nettet.

Læs også:
Tysk piratdom sender programmør fire år i fængsel

Netflix sætter prisen efter piraternes prise

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>