Peptalk fra Intel: Windows 10 og ny superchip vil redde pc-salget

Salget af nye pc’er har i snart et par år været mere end almindeligt blegt.

Men det kan der snart bliver lavet om på, lyder det trøstende fra chip-producenten Intel.

Inden nytår vil Intel lancere sin nyeste 14 nanometer chip, som går under navnet Skylake. Og sammen med udsigten til, at Microsoft i andet halvår åbner for salget af Windows 10, er der al mulig grund til at være optimistisk på vegne af pc-producenterne.

Det håbefulde budskab kom tirsdag i denne uge fra Intels øverste chef for kanalsalg, Maurits Tichelman, i en tale ved Intels Solutions Summit i Abu Dhabi.

“Det er sjældent, at man ser, at Intel og Microsoft samtidig frigiver fantastisk innovation til computerindustrien. Men det sker altså i år,” lød det fra Maurits Tichelman.

Håb: Kunder vil købe stort ind
Han spår derfor, at pc-kunderne nu vil få tegnebogen op ad lommen for at købe stort ind.

Tichelman mindede desuden producenter og forhandlere om, at Microsoft tilbyder kunderne gratis opgradering fra Windows 8 til Windows 10.

Derfor bør det være nemmere at tale med kunderne om ny pc-indkøb, mente han.

Han benyttede også lejligheden til at minde om udløbet på support og opdatering af Windows Server 2003, som også kan løfte forhandlernes salg.

Hans glade pc-budskab blev senere fulgt op af Laura Crone, chef Intels client computing. Hun mindede om, at kundernes eksisterende pc-park er ved at slå en historisk aldersrekord.

“På verdensplan er 600 millioner pc’er i dag ældre end fire år, og den gennemsnitlige alder for en pc er steget med mellem et til halvandet år. Skift dem ud!” lød hendes opråb til Intels partnere.

“I EMEA-regionen er der alene 160 millioner af de gamle pc’er i omløb, så der er masser af forretningsmuligheder,” sagde Laura Crone.

Læs også:

Windows 10 vil kunne køre Android og iOS-apps

Lanceringsdato lækket: Du får Windows 10 om få måneder

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt – XP får skylden

Den store danske pc-krig er slut: Kineserne vandt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>