Snart helt slut med at betale for tale- og sms-roaming for danske telekunder: Her er det seneste slagtilbud

Læs også: Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Det er meget muligt, at den kommende fusion af Telia og Telenor kan skabe lidt mere ro på det danske marked, hvor priskrigen har raset i flere år.

Indtil videre er det bare slet ikke den tendens, der summer i mobilnettet.

Blandt andet har Telenor på det seneste været på strandhugst blandt TDC-kunderne med eksempelvis tilskud til nye mobiltelefoner, og nu lancerer den norske telekoncerns danske afdeling et nyt til tilbud til privatkunderne:

Telenor meddeler, at privatkunder med ‘Fri+’-abonnementer nu har fri tale og sms i Norden, mens kunder med det største ‘Fri+’-abonnement har fri tale og sms i hele EU.

“De forbedrede abonnementer gælder både familie- og enkeltkunder, og både nye og eksisterende kunder. Priserne er uændrede,” skriver Telenor i en pressemeddelse og er dermed igen med til at puste til den krig om kunderne, der betyder, at selskaberne hele tiden skal kunne levere mere for det samme beløb – eller sågar et lavere beløb.

I Telenors tilfælde koster abonnementer med Fri+ fra 179 kroner om måneden til 299 kroner.

Læs også: Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Alle selskaber er med på legen
Telenor er dog slet ikke ene om, at tilbyde denne type løsninger. Også TDC, Telia og 3 har alle lignende tilbud, hvor den grundlæggende overskrift er, at “talen sættes fri i EU.”

Denne form for slagtilbud er blevet nødvendige, fordi kampen om at fastholde og tiltrække kunder er så intens, og fordi EU’s lofter over de tilladte roaming-takster i forvejen har gjort betydelige indhug i indtjeningsmulighederne – læs mere om det her.

Mens det naturligvis er til stor glæde for kunderne med denne udvikling på markedet, er det mere problematisk for teleselskaberne, der kæmper med markante dyk i både omsætning og beskæftigelse.

Erhvervsstyrelsen har tidligere gjort op, at den danske telebranche omsatte for knap 35 milliarder kroner på bl.a. fastnet-, mobiltelefoni og bredbånd 2013 – et fald på 7 procent i forhold til året før.

Data er næste fase i krigen
Det hører med til historien om de danske teleselskabers mange tilbud om fri tale og sms, at det fortsat kun er i EU, at roaming-taksterne barberes væk – og at data-delen – også i EU – stadig kan give anledning til store regninger for kunderne, hvis de ikke passer på i udlandet.

På data-fronten begynder der dog nu også at ske ting og sager.

3′s kunder med 3LikeHome kan fra den 18. maj bruge data (op til 10 GB) i 24 europæiske lande uden ekstra-regninger.

Det tiltag kan sætte gang i et helt nyt slag i en danske telekrig.

Læs mere om det her:

Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>