Vi køber færre tablets med Android og iOS – men Windows buldrer frem

Der sælges stadig færre tablets i Vesteuropa, og det kan især Android og iOS nu mærke.

Fra første kvartal 2014 til første kvartal i år gik antallet af Android-tablets, der blev sendt på markedet, tilbage med 9,4 procent, mens iOS oplevede en tilbagegang på hele 22,9 procent.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny markedsopgørelse.

De Windows-baserede tablets opnåede til gengæld en fremgang på hele 55,4 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015.

Den fremgang skal naturligvis ses i lyset af, at Windows stadig kun har en beskeden markedsandel på 8,4 procent i den seneste IDC-opgørelse over markedet for tablets i Vesteuropa.

Derfor vokser Windows
Windows er dog stadig gået ganske pænt frem i forhold til sidste år – mens iOS og Android altså har bevæget sig i den modsatte retning – og IDC hæfter sig da også ved den positive udvikling for Windows.

“Det var resultatet af det øgede antal tilgængelige modeller på markedet med dette OS og i særdeleshed på grund af, at flere tager 2-i-1-modeller til sig, særligt Microsoft Surface Pro 3, men også Acer T100 og Acers Switch-serie,” skriver IDC. 

2-i-1-tablets, der kan fungere både som en almindelig tablet og som en bærbar computer med tastatur, udgør fortsat kun 5,9 procenmt af markedet i Vesteuropa ifølge IDC – men markedsandelen er steget med hele 44,4 procent det seneste år.

“Leverandørerne har udvidet deres produkt-udvalg signifikant med enheder, der er optimeret til erhvervsbrug. Efterspørgslen på 2-i-1-enheder får momentum, hvilket er drevet frem af forbedret hardware og tilpassede priser, der tiltrækker både private brugere og professionelle,” vurderer IDC.

Da Windows er den primære platform på 2-i-1-produkter kan Microsoft håbe på endnu bedre markedsandele i de kommende kvartaler – ikke mindst fordi det nye Windows 10 ventes på markedet om blot få måneder.

Samlet set faldt antallet af tablets, der blev spyttet ud på markedet i Vesteuropa, med 10,5 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal i år til lidt over 8,5 millioner enheder i kvartalet.

IDC peger på, at en af årsagerne er til, at tablet-kategorien har det svært i øjeblikket, er, at en del forbrugere vælger at købe smartphones med større skærme frem for tablets.

Læs også:

Test: Microsoft Surface Pro 3 giver dig lav vægt og lang batteritid uden at tømme kontoen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>