Overblik: Her er alt, hvad vi ved, om den store it-bestikkelsesag

Overblik: Det har vakt meget stor opsigt, at seks fremtrædende it-folk onsdag morgen blev varetægtsfængslet efter et langt grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster.

Politiet mener, at de seks – angiveligt fire fra leverandør-firmaer og to offentlige ansatte – har været involveret i omfattende korruption i forbindelse med leverancer af it-ydelser til Region Sjælland.

Få overblikket over hele sagen her: Klik på hver enkelt artikel for at læse mere.


Atea har kendt til bestikkelsessag i mere end et halvt år
Allerede sidste efterår opdagede Atea nogle af de forhold, som nu er eksploderet i en af de seneste års største bestikkelsessager. Vores ansatte er chokerede, siger Ateas koncernchef.


Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Nattens afhøringer af de sigtede i it-bestikkelssagen har været lange og hårde, og flere anholdelser kan ikke udelukkes, oplyser politiet nu.


Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
De mistænkte it-folk i den store bestikkelsessag risikerer op mod seks års fængsel, hvis de bliver fundet skyldige. Det fortæller forsvarsadvokat, der selv har været fedtet ind i en lignende sag som både modtager og whistleblower.


Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser
Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.


Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland
ComputerViews: It-indkøbssagen fra Region Sjælland står til at blive den største korruptionssag i Danmark i nyere tid – hvis der er altså er kød på den. Sagen er udtryk for et udbredt problem i den danske it-branche. Hvordan skal vi lige løse det?


Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser
Flere klager over forløbet af EU-udbud fik i sidste uge Region Sjælland til at droppe en stor hardwarekontrakt med it-firma, der er involveret i den store bestikkelsessag. Nu overvejer regionen af kulegrave sine it-indkøb.


Onsdag morgen: Seks fængslet i it-bestikkelsessag – sigtes for bestikkelse i forbindelse med it-indkøb i Region Sjælland
It-firmaer gav ifølge politiet ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet rejser til Dubai og USA.

Annonce:



Sigtelse i bestikkelsessagen: Offentlige ansatte modtog penge og luksusrejser fra it-firmaer
Fem personer er sendt i grundlovsforhør i dagens store bestikkelsessag. Sigtelsen går blandt andet på, at it-firmaerne Atea og 3Ait har bestukket højtstående offentligt ansatte med penge og rejser.


Efter tirsdagens 13 it-anholdelser: Stor sag under opsejling
Når 13 personer bliver anholdt samtidigt, er der formentlig tale om en stor svindel-sag, vurderer forsvarsadvokat i kølvandet på dagens mange anholdelser. Indtil videre er fem personer sendt i grundlovsforhør, og der kan komme flere.


Politiet ransager Ateas hovedkvarter i Ballerup
Politiet har tirsdag formiddag ransaget en række Atea-ansattes arbejdspladser. Politiet kigger nu dybt i it-gigantens it-systemer.


13 anholdt i stor it-bestikkelses-sag i Region Sjælland
Anmeldelse fra Region Sjælland har ført til anholdelse af en stribe personer med tilknytning til regionen, Rigspolitiet og to private it-leverandører.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>