Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland er efter eget udsagn meget overrasket og bestyret over den aktuelle bestikkelsessag, der har ramt Region Sjælland.

Alligevel maner han til besindighed over et eventuelt efterspil i, hvad der kan blive en af de største bestikkelsesskandaler i den offentlige sektor i nyere tid.

“Vi bekæmper den slags med tillid til vores medarbejdere, og vi vil ikke bruge skatteborgernes penge på alle mulige kontrol-instanser,” forklarer han til Computerworld.

Han tilføjer, at sagen er helt usædvanlig, og derfor anser han det som at være et enkeltstående tilfælde.

“Sagen giver selvfølgelig grund til selvransagelse, men vi skal alle sammen passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt,” fortæller Lars Ole Dybdal.

Følg reglerne eller forsvind
I Region Midtjylland har man i kølvandet på de mange anholdelser og varetægtsfængslinger af både embedsmænd og ansatte i to it-selskaber reageret ved at minde medarbejderne om regionens regler for modtagelse af gaver.

Det er sket på regionens intranet og via mail til medarbejderne.

“Hvis en medarbejder eksempelvis modtager en æske chokolade, så ryger den ind i et fællesrum. Hvis det er meget mere end det, så returnerer vi simpelthen gaverne,” forklarer han.

“Vi har dog ingen grund til at tro, at vores medarbejdere skulle modtage bestikkelse,” fortsætter Lars Dybdahl.

Han forklarer, at hvis regionen får mistanke om noget suspekt på gave-fronten, så vil der blive reageret prompte.

Det vil i første omgang ske med en intern undersøgelse, som i allerværste tilfælde kan føre til både fyring og politianmeldelse.

Læs også: 
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>