Google ændrer i fil-endelse efter beskyldninger om sexisme

Efter Google i sidste måned udsendte en ny komprimeringsalgoritme til video, Brotli, har kodegiganten fra Silicon Valley været nødsaget til at komprimere fil-endelsen fra .bro til blot .br.

Det skyldes, at .bro-endelsen i flere fora som Bugzilla er blevet beskyldt for at være sexistisk.

Årsagen til dette er, at ‘bro’ på engelsk er slang for ‘broder’, mens det også kan hentyde til mandsdomineret programmeringskultur bestående af brogrammers.

Det skriver The Register.

Kvindefjendsk filendelse  
Især har Mozilla softwareingeniøren Patrick McManus inde på Bugzilla-forummet et horn i siden på filendelsen i Googles komprimeringsformat. 

“Der er et kønsrelateret problem med ‘bro’, selvom dobbeltbetydningen er utilsigtet. Det ser kvindefjendsk og uprofessionelt ud på grund af den verden, vi lever i. Jeg har modtaget et par ‘bro’-vittigheder for mit indlæg omkring denne nye feature,” skriver han.

Den beskyldning om sexisme har Google taget seriøst. 

Googles ansvarlige for Brotli-formattet, Jyrki Alakuijala, svarer således inde på forummet:

“Jeg har spurgt en feministisk ven fra den nordamerikanske kulturssfære, og hun rådede mig til at fravælge ‘bro’. Vi har nu fundet et kompromis, der tilfredsstiller os, og så behøver vi ikke yderlige diskussion,” lyder det fra Google-manden, som fortsætter:

“Selvom vi ikke fra vores kulturelle ståsted forstår, hvorfor folk er fortørnede over det, så vil folk være unødvendigt kede af det, og det er grund nok til, at vi ikke længere bruger det (.bro, red.)”.

Læs også:
Forsker kritiserer fremtidens sex-robotter: Styrker traditionelle stereotyper af kvinder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>