Sådan får dine efterladte adgang til dine data i skyen



Dine efterladte skal bruge en retskendelse for at komme ind i din dropbox efter din død. Hvis du altså ikke har husket at dele alle mapperne med dem.

Når dine efterladte rydder op i dit hjem, kan de finde dine gamle kærestebreve og bryllupsbillederne. Men hvad når de  rydde op i dine data? Det er nemt nok at tænde din computer, men hvad med de data som du har i skyen hos for eksempel Dropbox?

Computerworld har set nærmere på, hvad der sker med dine private data efter din død, og hvad dine efterladte skal igennem for at få adgang til dine private filer. Hvis de da overhovedet kan få adgang til dem.

Dropbox: Hils i retten
For din ret til privatliv ophører jo ikke nødvendigvis ved din død. Og da slet ikke i USA, hvor Dropbox har hjemme.

Så hvis du har været for doven til at dele mappen med familiebilleder med din udkårne, kan det hurtigt blive noget af en bedrift for dine efterladte at få adgang til dine data.

Hvis dine efterladte vil have adgang til din dropbox konto, bliver de mødt med en medfølende besked og information om, hvad de skal sende til Dropbox for at få adgang til din konto.

Udover dit navn og den mailadresse, som din konto er tilknyttet, skal Dropbox bruge den efterladtes navn og ID, en beskrivelse af forholdet til dig og så en lille ting til.

En retskendelse som fastslår, at du ønskede, at din ægtefælle/bror/bedste ven skal have adgang til din konto efter din død, og at Dropbox er lovformeligt tvunget til at udlevere dine filer.

Læs også: Sådan får du styr på private data på Facebook og Twitter efter pårørendes død

Annonce:


OneDrive: Det er der en formular til
Hos Microsofts konkurrent til dropbox, OneDrive, går det lidt mere smertefrit.

Ganske vist lykkedes det ikke at finde en vejledning til de efterladte på OneDrives hjemmeside, men en sød medarbejder på supportlinjen kan fortælle, at der ganske forventeligt er en formular for den slags sager, “så kontoen kan åbnes for de nærmeste familiemedlemmer.”

De skal selvfølgelig kunne dokumentere, at du ikke er blandt de levende længere, og at de er pårørende.

Så hvis du har et stort behov for at hemmeligholde dine data for din ægtefælle fra den anden side af graven, skal du måske overveje et andet gemmested.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>