10.000 servere inficeret af to år gammel malware

Et igangværende angreb har inficeret over 10.000 servere med Unix- og Linux-styresystemer med malware. Angrebet får serverne til at udsende spam og viderestille brugere til websites med malware. Det afslører en rapport, som antivirusselskabet Eset udgav tirsdag ifølge Ars Technica.

Angrebet er kendt under navnet Windigo og har været i gang siden 2011. I den periode har systemet ifølge rapporten udsendt over 35 millioner spammails om dagen fra i alt over 25.000 servere. Herudover har Windigo angrebet webbrugere med windows-systemer med malware-angreb.

»Antallet af systemer, der er påvirket af Operation Windigo kan virke småt sammenlignet med nylige malware-udbrud, hvor millioner af desktop—computere er blevet inficeret. Det er vigtigt at holde for øje, at hvert system i dette tilfælde er en server,« udtaler en repræsentant for Eset til Ars Technica.

Eset understreger også, at servere normalt har større båndbredde, lagring og regnekraft og derfor er væsentligt mere effektive i et malware-angreb end desktop-computere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>