NSA-system optager og gemmer alle telefonsamtaler i et land

Den amerikanske spiontjeneste National Security Agency (NSA) ligger, ifølge dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden og udsagn fra ansatte i tjenesten, inde med et system, der lader tjenestens ansatte lytte til telefonsamtaler i fremmede lande i op til en måned efter, at de har fundet sted. Det skriver The Washington Post.

Systemet, som har fået navnet Mystic, begyndte i 2009, men havde først fuld kapacitet over for sit første mål to år senere. Historien melder ikke noget om, hvilket land der var første mål for systemet, men planlægningsdokumenter fra tjenesten afslører, at NSA havde planer om at benytte systemet over for flere lande.

Da systemet havde nået fuld kapacitet, optog det alle telefonsamtaler i det pågældende land og lagrede dem. Ved hjælp af et værktøj kaldet Retro kunne medarbejdere i tjenesten lytte til optagelserne, indtil de måtte vige serverpladsen for nye optagelser cirka 30 dage senere.

En NSA-medarbejder sammenligner over for The Washington Post systemet med en tidsmaskine, der betyder, at tjenesten ikke på forhånd behøver at have styr på, hvilke telefoner der skal aflyttes.

De seneste retningslinjer for efterretningstjenesterne, der er udstukket af præsident Obama, angiver, at kun relevante telefoner må aflyttes. Til gengæld betragtes det ikke som aflytning, før en medarbejder har lyttet til optagelserne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>