Amerikansk teleselskab: Drop netneutralitet og kunder får billigere internet

Den amerikanske internetudbyder AT&T appellerer nu til de amerikanske myndigheder om at droppe principper og regler for netneutralitet. Til gengæld lover AT&T, at amerikanerne kan se frem til et bedre og billigere internet. Det skriver Ars Technica.

Det amerikanske standardiseringsorgan Federal Communications Commission (FCC), som regulerer reglerne for internetudbydere, lægger egentlig op til at vedtage nye regler, der bedre sikrer netneutralitet. Men nu kommer AT&T med en bøn om, at FCC gør det stik modsatte.

AT&T vil nemlig gerne have lov til at opkræve penge fra tjenesteudbydere mod en garanti på, at tjenesten kan nå ud til internetkunderne. Det må man ikke i dag, da alle tjenester og data på nettet skal have lov til at flyde frit ud til kunderne, uden at internetudbyderne må regulere datastrømmen.

Den ordning mener AT&T er urimelig, fordi tjenester som for eksempel Netflix står for en stor del af trafikken på nettet. Derfor synes den amerikanske internetgigant kun det er rimeligt at Netflix også betaler for trafikken og dermed adgang til kunderne. På den måde kan kunderne betale mindre, og infrastrukturen bliver forbedret for de ekstra penge, der kommer i kassen, lyder det fra AT&T.

Kritikere frygter, at AT&T og andre internetudbydere blot vil udnytte en deregulering af netneutralitet til at presse penge ud at tjenesteudbydere. For eksempel ved kunstigt at skrue ned for internethastigheden, når kunderne for eksempel vil streame en video. På den måde er tjenesteudbyderen nødt til at betale for at sikre sine kunder den nødvendige hastighed for at streame en film. Der er altså pludselig to om at betale regningen til internetudbyderne. Kunderne og internet tjenesterne.

Men frygt ej, svarer AT&T igen på kritikken. Internetudbydere, som tager kunderne til gidsler ved at forringe servicen og tvinge flere penge ud af internettjenesterne, vil jo tabe kunder til konkurrenter, der giver en bedre oplevelse, lyder det fra AT&T. Det frie marked er altså regulering nok.

Reelt er markedet dog ikke specielt frit i USA. 48 procent af amerikanerne har kun ét valg, når det gælder internetudbyder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>