Blog: Katastrofe i den private sky

Uge 3: I mit sidste blogindlæg så vi hvordan man nemt orkestrerer sin private sky og bliver en helt i skysovs i sin egen organisationen, og så var det at det utænkelige skete… lige pludseligt selvantændte vores orkestrerings software, FiFo, ok – selvantændelse er måske så meget sagt, men det holdt bare op med at virke. Når man klikker på fanebladene i FiFo så bliver der simpelthen ikke vist noget indhold, og i sin browsers JavaScript konsol kan man se følgende fejl:

Nårh men heldigvis var nedbrudet kun begrænset til FiFo, så SmartOS og alle de virtuelle kundemaskiner fortsatte med at køre ufortrødent videre. Men nu er vores kommandolinie udfordrede kunder meget utilfredse med at de ikke selv kan administrere deres virtuelle maskiner via et grafisk bruger interface.

På ovenstående billede er jeg i gang med at trøste en af vores højt profilerede kendis kunder, nemlig selveste præsidenten for SQLUG.

Vi startede med at søge hjælp i FiFo google groups, og drengene der er rigtig hurtige til at svare og tilbyde forskellige løsninger. Vi startede med at debugge efter den fremgangsmåde som de foreslog og efter denne checkliste, men vi fandt hurtig ud af at det var en lettere uoverkommelig opgave. Mest på grund af FiFos kompleksitet, ikke engang log filerne afslørede nogen spor af hvad der kunne være årsagen til sammenbruddet.

Det endte med at vi opgav alle forsøg på at få den havarerede FiFo installationen op at køre igen. Vi besluttede os derfor til at lave en ny installation. Men ak…. hvis man laver en ny installation, så bliver den oprindelige database overskrevet, og det er helt uaceptabelt for os da vi allerede på nuværende tidspunkt har en del bruger information i databasen.

I et sidste genoplivningsforsøg så fulgte vi opgraderingsguiden fra a-z, og Juhuuu! opgraderingen var en succes – men FiFo nægtede bare fuldstændigt at genstarte efter opgraderingen, succes min bare r..! hvad skal vi dog gøre? Vores kunder er stadig ulykkelige og forlanger en løsning her og nu!

Det er åbenlyst at FiFo ikke er det rigtige valg for os på nuværende tidspunkt, vi bliver nødt til at se på alternativerne.

Så hvad er alternativerne egentlig? Tja, hvis vi kigger i det kommercielle marked så er der OpenNebula, OpenStack, CloudStack og selvfølgelig SmartDataCenter. SmartDataCenter er jo ikke rigtig en option for os, fordi det koster en masse penge som vi ikke har på udviklings budgettet. Hvad angår de tre førstnævnte alternativer så har de ingen understøttelse af SmartOS hypervisoren, og der er ingen nuværerende planer om at understøtte det hellere.

Vi kunne bidrage til Hendrik Volkmer anstrengelser med at portere openStack til SmartOS, men der er ingen færdiggørelse i sigte, da han som så mange andre mennesker har et almindeligt lønmodtager job der skal betale for mad, husleje og andre livsnødvendigheder. Og for det andet så er arbejdet omkring sådanne et projekt enormt, bare tænk på alt den administration der ligger i det udover selve kodningen, der er f.eks. versionsstyring, dokumentation, bugfixes, markedsføring etc. etc.

En anden ide kunne være at siden OpenNebula, OpenStack, CloudStack alle understøtter AWS EC2 API’et, så kunne vi jo kode vores egen web service der kører på SmartOS og som er EC2 kompatibel. Denne ide lider af nogenlunde de samme, skal vi sige, omstændigheder som plager Hendrik Volkmer’s ide. Det er en enorm process der aldrig vil se nogen ende og det kræver både tid og penge for at kunne give det den opmærksomhed som det kræver.

Men Hey! Vi kunne da også bare bidrage til FiFo projektet – meeen, FiFo har jo vist sig at være for kompleks, hvilket nok skyldes at FiFo prøver at være omnipotent ligesom de fire andre alternativer, men FiFo har bare ikke den samme financielle rygstøtte som de andre alternativer har. Og derudover kan der være ganske langt fra version 0.4 til ver 1.0. Og hvad mere er, vi har ikke tid til at vente på en stabil produktions release, når vores kunder står og forlanger en løsning nu! og ikke i morgen!

Stay tuned…. for næste ophidsende del i denne serie, for at se hvordan vi valgte at løse problemet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>