Megawatt-datacenter vil udvinde hver 10. Bitcoin

I foreløbig tre datacentre, som hver bruger op mod én megawatt, sidder et foreløbig ti mand stort firma på 5,6 procent af regnekraften til udvinding af kryptovalutaen Bitcoin. Målet er at udvide til at nå op på mellem 7 og 10 procent. Det skriver Ars Technica.

De tidlige pionerdage, hvor et par almindelige pc’er var i stand til at blande sig i udvindingen af Bitcoins, er for længst forbi. I dag er end ikke grafikprocessorer tilstrækkeligt.

Hos firmaet MegaBigPower arbejder foreløbig 90.000 specialudviklede processorer på de algoritmer, som bruges til at udregne den næste Bitcoin. Processorerne er samlet på printkort med hver 16 styk, og 16 af disse printkort er så samlet i én beregningsenhed, som styres ved hjælp af en Raspberry Pi-computer.

MegaBigPowers næste version samler dog endnu flere Bitcoin-processorer pr. enhed, så hver enhed vil have en kapacitet på 1,5 terahash, som er den enhed, Bitcoin-mineudstyret måles efter. Samlet har MegaBigPower 2,2 petahash.

Forretningsmodellen er at have så stor specialiseret kapacitet, at den kan sælges til investorer, som ønsker at deltage i udvindingen af Bitcoins, men ikke har mulighed for at investere i det specialiserede udstyr.

Udfordringen er især strømforbruget til beregningerne, og derfor er MegaBigPowers datacentre også placeret i blandt andet den amerikanske delstat Washington, hvor der er adgang til billig elektricitet fra vandkraftværker.

Har du tilmeldt dig Version2s daglige nyhedsbrev? Gør det her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>