Blog: Kunsten at køre under en alt for lav bro med en giraf på ladet

Se, hvis man kører med høj hastighed med en giraf på ladet, kan det godt gå hen og blive rigtig grimt..
Lidt det samme, som når man drøner ud ad en tangent uden at tænke sig om, når man skriver software.

Nu har jeg efterhånden været i branchen i 14 år, og i den tid har jeg været inde over en hel del projekter. Her i weekenden endte jeg med at sidde sammen med nogle venner ( også inden for branchen ) og sludrede lidt om de ting, som går igen i projekter ( gode og dårlige ). Titlen stammer faktisk fra den weekend. Hvis nogen har set “Tømmermænd tur-retur”, så ved de hvad, der sker, hvis man kører på motorvejen med en giraf i en trailer. Og efter et par hindbærbrus begyndte vi at filosofere vore respektive karrierer.

Se, hvis man nu skal blive eftertænksom, kan man sammenligne softwareudvikling med at køre i bil. Man kan hjemmefra planlægge ruten i detaljer ( rute, x min kørsel per toiletstop etc. ), men hvis man ikke kan håndtere overraskelser / afvigelser, kan køreturen pludselig gå i stå. Der er måske vejarbejde, omkørsler, eller pludselig har man en giraf på ladet af sin bil. Man kan også planlægge sig ihjel… Agile Development / SCRUM er jo det helt store og kan vel egentlig sammenlignes med kørslen ud fra, at man har en idé om hvor, man skal hen og tager turen i små bidder og tager højde for diverse forhindringer.

Nu er der jo også lidt andre ting at tage højde for, når nu man planlægger udvikling. Vi skulle opstarte udviklingen af et stykke hardware, og vi skulle finde ud af, om vi skulle bruge Windows Emb. eller Linux som OS. Fordelene ved Linux ( OpenSource, licensfri, customizable i hoved og mås etc. ) kontra fordelene ved Windows Emb. ( erfaring med udvikling, forankret i virksomheden, større firma bag etc. ) og ulemperne ved Linux ( “farligt”, “ukendt”, fordomme, learning curve ) og ulemperne ved Windows ( pris, hardwarekrav etc. ). Vi valgte Windows ( inkl. Windows Builder – så vi kunne customize versionen helt til vore behov ). Der var også udfordringer omkring implementationer af RNDIS og andre ting, men det, der ikke var nogen, som tænkte over, var, at for hver version af Windows ( inkl. opdateringer – 4.1, 4.2 etc. ) skulle have sit eget licensklistermærke, og til sidst var der ikke plads til batteripakken.

Min pointe er, at lige som, når man forsøger at transporterer en giraf på ladet af en bil, og én forsøger at advare om, at en bro er for lav, bør man også lytte efter, når folk kommer med “underlige advarsler”, man ikke lige regner med : fx. at softwareopdateringer kan gøre, at der ikke længere er plads til batteriet..
Eller hvis nu, én råber “GIRAF” under landingen med et lille fly :

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>