Facebook satser milliarder på virtual reality-brille

Mark Zuckerberg og Facebook har investeret stort i virtual realitys fremtid og købt virksomheden Oculus, der står bag det hypede VR-headset Oculus Rift. Oculus Rift er hos mange medier blevet kaldt ”virtual reality, der faktisk virker”, og det forventes at komme til salg i slutningen af 2014.

Oculus Rift er kort fortalt et headset med en syv tommer stor skærm og en linse foran hvert øje, der dermed dækker næsten hele synsfeltet. Det setup skal tilsammen give en hyperrealistisk spiloplevelse til en nogenlunde overkommelig pris.

Facebook betaler ifølge en pressemeddelelse små 11 milliarder kroner for Oculus, og Mark Zuckerberg garanterer, at han med købet ikke har i sinde at fjerne fokus fra udviklingen af en ny og anderledes måde at spille computerspil på.

»Vi vil hjælpe Oculus med at udbygge deres produkt og indgå partnerskaber, så det kan understøtte flere spil,« udtaler Zuckerberg.

Facebook-stifteren lægger dog ikke skjul på, at han ser mange andre muligheder i Oculus, når spildrømmen er blevet til virkelighed.

»Forestil dig at nyde en sportsbegivenhed fra de bedste pladser, studere i et klasseværelse fyldt med elever og lærere fra hele verden eller have en konsultation med din læge – alt sammen blot ved at tage et par briller på derhjemme,« lyder det fra Mark Zuckerberg.

Oculus får i øvrigt betaling i form af Facebook-aktier til en værdi af 124 millioner kroner og det resterende beløb i rede penge.

Læs også: Nu kommer udstyret, der giver ’virtual reality’ for alvor

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>