Blog: Værn om debatten på Version2

Vi har længe brystet os af en god debat på Version2. Indlæg er ofte skrevet af folk, der ved, hvad de har med at gøre. De er professionelt engagerede i de emner, der bliver taget op. Ofte supplerer brugeren af Version2 således journalisten ved at føre ny viden til en sag.

Men der er sager, hvor det er svært at opretholde en fornuftig debat. På det seneste har vi skrevet en del artikler, der har med teleindustrien at gøre, herunder især EU’s lovgivningsarbejde inden for roaming og netneutralitet. Det er sager, der netop er på dagsordenen i EU og i USA. Det er sager, hvor der er stærke industriinteresser på spil, og derfor er det sager, hvor Version2 naturligvis skal være et hjemsted for journalistik og debat om emnet. Men det er svært, når en gruppe beslutter, at Version2’s debatforum skal være stedet, hvor man uden hensyn til andre ryger i totterne på hinanden med stærkt personlige angreb.

Jeg har bedt nogle af parterne i debatten om at køle af og holde en pause med overhovedet at skrive indlæg. Andre har ganske frivilligt, men under højlydte protester forladt vores debat. Der er behov for en timeout.

Vi har ret stramme regler for debatten, og vi har en person ansat til at moderere denne. Det gør han fortrinsvis ved at gennemgå og reagere på de anmeldelser, der kommer i løbet af døgnet. Jeg opfordrer alle til at anmelde indlæg, der strider mod vores regler, der kan læses her.

Endelig føler jeg behov for at understrege, at debatten er jeres. Det er jeres ansvar, at der bliver holdt en god tone. Lad være med at blive personlige – i hvert fald på en måde, hvor det eneste formål, indlægget tjener, er at nedgøre modparten. Det fremmer ikke en faglig debat. Jeg ved, at vi skriver i reglerne, at vi ikke tåler personangreb. Men jeg vil opfordre til, at man overhovedet ikke skriver om andre personer, hvis ikke man har noget godt at sige. Hold dig til din egen argumentation.

Det nytter heller ikke at være for nærtagende. Husk at debatter – især om holdningsmæssige spørgsmål (og især på skrift) – ofte får en skarp tone og en personlig adressat. En begavet måde at modtage dette på er at bruge humor eller at parere med et elegant spørgsmål frem for straks at fare i flint.

Vi smider folk ud, der bryder vores debatregler gentagne gange. Jeg synes dog, det er en falliterklæring at smide folk ud. Langt hellere vil jeg arbejde for, at vi alle selv tager ansvar og holder en god tone. Tæller til ti, inden vi skriver. Overhører dumsmarte bemærkninger med et træk på skulderen og holder os til at skrive ud fra vores faglige viden om det emne, der er på bordet.

Herfra vil vi også fremover tillade os at lukke debattråde, der ser ud til at køre af sporet.

Men jeg håber, vi med jeres hjælp fremover kan opretholde et debatklima, der giver plads til alle, og som bidrager til at højne det seriøse, faglige fællesskab, vi ønsker at skabe her på Version2.

Med venlig hilsen
Daniel Bergsagel
Redaktør, Version2

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>