Computermediernes mogul er død

Alle i it-branchen kender et eller flere af hans medier. Men de færreste kender navnet på manden bag, Patrick McGovern, der allerede i 1964 grundlagde sit medieemperium IDG, som han ledede indtil sin død i forgårs på Stanford hospitalet i Palo Alto, California.

IDG er selskabet bag udgivelser som Computerworld, PCworld, CIO, Infoworld, Dummies-serien og en lang række andre magasiner og websites verden over. I alt har Patrick McGovern lanceret mere end 300 aviser og magasiner og dertil rundt regnet 400 websites og 700 konferencer.

Han har med andre ord en meget stor del af æren og ansvaret for formidlingen og markedsføringen af computernes indtog i det moderne samfund de seneste 50 år.

Patrick McGovfern, der er født i New York i 1937 og uddannet i biofysik på MIT i 1959, kom ind i mediebranchen i kraft af et studiejob for USAs første computermedie Computers & Automation.
I 1964 brød han ud og åbnede sit eget. Han begyndte med analysebureauet IDC, der leverede statistik til den fremadstormende industri. Tre år senere lancerede han det der blev flagskibet i koncernen Computerworld. Og i 1972 rejste han til Japan og begyndte dér at udbrede sine medier over hele verden. Han blev den første amerikaner, der etablerede en publikation i Kina. IDG lancerede Computerworld i Danmark i 1981.

Version2s redaktion består af flere tidligere IDG-ansatte. Jeg er en af dem og har haft fornøjelsen af kort at møde Pat, som han ønskede at blive kaldt. En mand der konstant var på rejse. Fysisk stor og tilsyneladende mentalt upåvirket af det konstante jetlag han måtte lide af. Man sagde om ham at han besøgte alle afdelinger i alle lande og møde alle ansatte i løbet af et år. Han hilste med et håndtryk og huskede navne.

Walter Boyd overtager hans plads som bestyrelsesformand for IDG.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>