Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften




Claus Hagen Nielsen er CIO i COWI og dermed ansvarlig for de 109 it-medarbejdere.

Fakta om COWI

Har en it-afdelingen på 109 it-medarbejdere fordelt på 10 lande, som Claus Hagen Nielsen er ansvarlig for.

COWI har afdelinger i i Europa, Asien, Mellemøsten, Afrika og Nordamerika. Der er i alt 6.200 medarbejdere, hvoraf cirka 2.900 er ansat i Danmark.

COWI beskæftiger blandt andet ingeniører, biologer, geologer, økonomer, landinspektører, antropologer, sociologer og arkitekter.

Kilde: COWI

Læs også:

Derfor mister din it-afdeling indflydelse i virksomheden

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team


Interview: Hvis du er CIO eller ansat i en it-afdeling, kan du formentlig nikke genkendende til, at jobbet er under voldsom forandring.

It-løsningerne har aldrig været mere afgørende for forretningen, end de er i dag, men samtidig bliver it-afdelingen udfordret af netop forretningen i en grad, som man ikke så for bare få år tilbage.

Der er kommet nye boller på it-suppen i forhold til, hvordan man bruger og indkøber it i virksomheden, og cloud-services, outsourcing og offshoring er med til at ændre it-afdelingens rolle.

“Hvordan får man lavet den rigtige it-strategi, så det ikke bare er bits og bytes?”

Claus Hagen Nielsen er som CIO i COWI en af de danske it-ledere, der allerede er langt med at skabe fremtidens it-organisation. Han beskriver de grundlæggende udfordringer, man har som CIO i 2014 :

“Det er blevet rigtig vigtig at få lavet den rigtige governance-model: Hvordan får man linket it og forretning sammen? Hvordan får man lavet den rigtige it-strategi, så det ikke bare er bits og bytes, men så den er lavet med basis i forretningsstrategien og med en forståelse for forretningen?”

“Hvis man ikke har det på plads, så bliver man kørt over,” lyder det fra Claus Hagen Nielsen.

Konsekvensen af ikke at have styr på de ting kan nemlig være, at forretningen tager teten i forhold til valg af nye it-løsninger.

“Så bliver vi sådan en installations- og infrastruktur-fabrik,” siger Claus Hagen Nielsen til Computerworld.

It-afdelingens nye rolle
CTO Karsten Fogh Ho-Lanng i NNIT er enig, og han tilføjer, at der allerede er sket et væsentligt skift i mange virksomheder.

“Der bliver truffet mange it-beslutninger, som ikke er it-afdelingens beslutninger. Vi begynder at se, at marketingafdelingen køber app-udvikling, og vi begynder at se produktafdelingen blive digital og at have softwareudviklere ansat.”

Det er dog ikke nødvendigvis noget problem, for det betyder også, at it-afdelingen – hvis forandringerne omfavnes – har en gylden mulighed for at komme til at spille en endnu mere vigtig rolle i virksomheden.

“Det betyder, at it flytter længere frem i forretningen og bliver meget mere en del af den måde, man går til markedet på. Det er ikke ‘kun’ en støtte-proces til forretningen,” siger Karsten Fogh Ho-Lanng og henviser til en undersøgelse (PDF), NNIT har lavet blandt 182 it-beslutningstagere, hvor denne tendens er fremherskende.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>