Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP


Tjekliste for Windows XP

Kan du opgradere til Windows 7, Windows 8 eller andet nyere styresysystem som Ubuntu?

Hvis ja, så gør det.

Husk dog følgende:

- Sørg for, at alle dine programmer kan afvikles på det nyere styresystem

- Kontakt dine software-leverandører for at få opdaterede programmer til dit nye styresystem

- Afvikl eventuelt Windows XP-applikationer fra en virtuel Windows XP-maskine i dit nye operativsystem med eksempelvis VDI (virtual desktop infrastruktur)

Er du bundet til Windows XP, så kan du overveje at kombinere følgende muligheder:

- Træk netværksstikket ud af dine Windows XP-maskiner

- Afprøv de nødvendige applikationer på Windows Server 2003 – husk test, test, test

- Åbn kun applikationerne mod nødvendige porte

- Benyt cloudtjenester frem for lokalt installerede programmer

- Kontakt dine software-leverandører for at få opdaterede programmer

- Betal for ekstern end-point protection-service

- Betal Microsoft for selskabets patch-service



Microsoft stopper sikkerhedssupporten til Windows XP den 8. april, og selskabet oplyser i den forbindelse, at det 13 år gamle styresystem ikke længere er sikkert at benytte.

Alligevel er der millioner og atter millioner af Windows XP-brugere på verdensplan og hundredtusindvis af danskere, der formentlig fortsætter med det snart udsatte styresystem i lang tid efter den 8. april.

I bestræbelserne på, at de ikke skal blive inficeret af alverdens dårligdomme i form af virus og anden malware, har Computerworld bedt to infrastruktur-eksperter give deres bud på, hvordan man kan fortsætte nogenlunde sikkert efter support-stoppet.

Begge eksperter foreslår som udgangspunkt, at man opgraderer til Windows 7, Windows 8 eller et andet nyere styresystem eventuelt på nye maskiner.

Men hvis det ikke kan være anderledes end at fortsætte på Windows XP, kan du her få vejledning og inspiration til på den billigste og mest sikre facon at overleve med det snart udsatte styresystem.

Listerne med forslag er naturligvis ikke udtømmende, og du er selvfølgelig velkommen til at byde ind med dine gode råd og forslag til, hvordan man kan overleve på Windows XP lidt endnu.

Tag applikationer ud af ligningen
Den allernemmeste måde at undgå virus på din Windows XP-maskine er naturligvis at trække netværksstikket ud, så den ikke længere har adgang til internettet.

Men denne fremgangsmåde hjælper jo ikke det store i vores moderne netværkssamfund. 

It-drift og -supportchef i Region Nordjylland Klaus Larsen har praktisk erfaring med at udfase Windows XP i regionens bestræbelser på at overgå til Windows 7.

Alligevel vil han stå med omkring 500 Windows XP-maskiner den 9. april – hovedsageligt grundet applikationsafhængighed til det bedagede operativsystem. Han anskuer derfor problemstillingen med supportstoppet fra et applikationsmæssigt synspunkt.

“Først og fremmest skal man se, om man kan tage applikationerne ud af ligningen og opgradere til et nyere styresystem. Hvis det ikke kan lade sig gøre, må vi se nærmere på applikationsbehovet,” forklarer han til Computerworld.

Klaus Larsen fortæller, at man først undersøger, om ens applikationer kan afvikles på 32 bit- kontra et 64 bit-system.

“Du kan også bruge et browserbaseret produkt fra skyen, fra eksempelvis Microsoft eller Google som erstatning af dit lokale software, som ikke kan opgraderes eller er for dyrt,” følger Klaus Larsen op.

“Mange produkter har alternativer i skyen, som kan tilgås sikkert, selv om du er på usikkert operativsystem,” fortsætter han.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>