Kode-guru overtager styringen med Firefox



Opfinderen af JavaScript, Brendan Eich, bliver ny administrerende direktør i Mozilla, der står bag Firefox-browseren.

Det oplyser Brendan Eich selv i et blogindlæg. JavaScript-ikonet har hidtil været CTO i Mozilla.

“Vores bestyrelse har udpeget mig til CEO i Mozilla med øjeblikkelig effekt. Jeg er meget beæret og ydmyg, og jeg lover at gøre alt, hvad jeg kan, for i denne rolle at føre Mozilla til nye højder,” skriver han.

Brendan Eich tager over efter Jay Sullivan på CEO-posten. Sullivan vil forsølge nye karriere-muligheder, lyder forklaringen.

I hård kamp med Internet Explorer
Ifølge Statcounter har Firefox i dag en global markedsandel på 19,24 procent, mens IE har 22,58 procent, og Chrome indtager førstepladsen med 43,85 procent.

Men Mozilla står bag andet end Firefox-browseren. Blandt andet har selskabet også gang i Firefox OS – et nyt styresystem til smartphones – samt konkrete, billige smartphones.

Mozilla forsøger ikke mindst at slå sig op på at basere sine løsninger på open source-teknologier og på at værne om privatlivets fred.

“Mozilla handler grundlæggende om ‘people-power’ på internettet – at placere individuelle brugere, der både skaber og forbruger, over alle andre agendaer,” skriver Brendan Eich i sit blogindlæg.

Brendan Eich udviklede i øvrigt JavaScript, mens han var ansat hos browser-producenten Netscape tilbage i 1995.

Netscape er for længst kørt bag af dansen, men Javascript er i dag et meget populært programmeringssprog til web-løsninger.

Læs også:

Mozilla på trapperne med billig smartphone til 135 kroner

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>