Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Endomonds tre stiftere

Sol, tørvejr og weekend.

Det er opskriften på en god dag for danske Endomondo, der har udviklet en efterhånden verdensberømt løbe-app.

Derfor kom det heller ikke som en stor overraskelse for Mette Lykke, en af virksomhedens tre stiftere, da det viste sig, at søndag den 24. februar blev årets første store dag for Endomondo.

For på denne dag blev måneder med gråt, vådt og køligt vejr afløst af timevis af sol og milde temperaturer. Ja, det lugtede umiskendeligt af forår i Danmark, hvor Endomondo på trods af mere end 20 millioner brugere på verdensplan stadigvæk har en ikke helt ubetydelig del af sine brugere.

Ifølge Mette Lykke er brugernes motionsvaner så forudsigelige, at et kig i kalenderen og i vejrudsigten giver virksomheden en god indikation om de kommende dages brug af app’en.

“Vi er meget afhængige af vejret, og vi har rigtig mange brugere på den nordlige halvkugle, så når det rigtig bliver forår, kan vi sidde minut for minut og se, hvordan det har en effekt. I søndags slog vi rekord i antallet af besøgende på websitet, og sæsonen er kun lige gået i gang,” siger hun til Computerworld.

Hun forklarer, at søndagen traditionelt set er Endomondos største dag i ugen. Det er den dag, hvor flest mennesker dyrker motion, mens de senere på dagen eller i løbet af mandagen logger ind på Endomondos hjemmeside for at nærstudere deres løbedata.

Vil udnytte data bedre
Men Endomondo vil gerne have endnu mere ud af de mange data, som virksomheden gemmer om sine brugere.

De mange data kan ikke kun hjælpe virksomheden med at forudsige trafikbelastningen af sine tjenester.

De kan også bruges til at give brugerne endnu bedre indsigt i deres egne data og formkurver og måske blotlægge sammenhænge, som brugerne end ikke selv er bevidste om.

Og derfor planlægger Endomondo at opruste medarbejderstaben med folk, der kan gøre virksomheden endnu skarpere til at bearbejde og anvende de mange data.

“Vi samler sindssygt mange data ind. Bare på en enkelt løbetur kan der sagtens være tusinde gps-punkter, og vi vil gerne være endnu bedre til at udnytte de data. Folk som kan tage en ordentlig stak data og kan hjælpe os med at bygge et endnu bedre produkt og forstå vores brugere endnu bedre,” siger hun.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>