Danske virksomheder plages af spionage

IT-sikkerhed er for alvor et begreb, der har vundet indpas i den brede befolkning. Alligevel har danske virksomheder længe været tilbageholdende med information, når spørgsmålet om angreb udefra dukkede op.

Nu viser en ny undersøgelse fra Dansk IT dog, at næsten hver tredje af 46 deltagende virksomheder tilkendegiver, at de har været udsat for forsøg på industrispionage.

Det skriver Berlingske.

»Vi er overraskede over, at så mange siger, at de har oplevet forsøg på industrispionage. Det er et kraftigt fingerpeg om, at mange danske virksomheder oplever faren for industrispionage som yderst reel,« siger direktør i Dansk IT, Per Andersen, til Berlingske.

I halvdelen af tilfældene lykkedes det den uvelkomne part at fuldføre spionagen, mens 86 procent svarer, at de forventer, at udenlandske efterretningstjenester spionerer i mod dem.

Ifølge eksperter er det også en ny virkelighed, man bliver nødt til at vende sig til.

Thomas Lund-Sørensen, chef i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, bekræfter over for Berlingske, at virksomhedsspionage er et stort problem herhjemme.

»Undersøgelsen bekræfter to ting. For det første, at cyberangreb er alvorlige og udgør en væsentlig trussel mod danske virksomheder. For det andet tyder undersøgelsens lave svarprocent på, at cyberangreb er noget virksomhederne nødig vil forholde sig til eller melde ud om,« forklarer Thomas Lund-Sørensen og fortsætter:

»I dag må udgangspunktet for de fleste af virksomhederne være, at man er eller vil komme ud for cyberangreb. Det er ikke et spørgsmål om, men om hvornår. Det bliver virksomhederne nødt til at forholde sig til,« siger Thomas Lund-Sørensen.

Center for Cybersikkerhed laver jævnligt trusselsvurderinger, og skal man tro centeret, er det særligt Kina, hvorfra en stor del af spionagen foregår.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>