NSA svarer igen på TED: Overvejer åbenhed om overvågningsarbejdet

Whistlebloweren Edward Snowden talte for et par siden til den fremmødte forsamling på TED-konference i Vancouver.

Torsdag dukkede Snowdens modstykke så pludselig op, da NSAs vicedirektør Richard Ledgett stillede op til interview via en videoforbindelse.

Her skulle vicedirektøren ifølge BBC have indrømmet, at NSA ønsker at gå i dialog med verden og deltage i den globale debat om overvågning.

Ifølge hans udsagn vil NSA gerne være med til at give omverden et større indblik i det væsentlige arbejde, agenturet udfører.
»Det har vi ikke været gode til,« indrømmede direktøren ifølge BBC.

Derfor er der tilsyneladende nu interne drøftelser om at udgive rapporter, der skal gøre NSAs arbejde mere gennemsigtigt.

Dog holdt direktøren dog stadig holdt fast i, at det omstridte Prism-overvågningssystem er et uhyrligt vigtigt redskab i forsøget på at stoppe terrorister, og at Edward Snowden har været med til at sprede halve sandheder og sat menneskeliv på spil, ligesom han generelt forsvarede NSA’s brug af overvågning, som er blevet blåstemplet af den amerikanske præsident.

Eksempelvis sagde han, at det er nødvendigt for NSA at have adgang til store globale telekommunikationssystemer for at monitorere aktivitet blandt terrorister, smuglere og andre fjender af staten.

»Det ville være herligt, hvis skurkene brugte ét hjørne af internettet. Hvis de havde domænet badguys.com, det ville være fedt. Men vi har alle det samme netværk. Jeg bruger den samme email-service som terroristerne. Vi er nødt til at være i stand til at samle det op, for at finde det vi har brug for,« sagde Richard Ledgett på TED-konferencen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>