Dr.dk plaget af periodisk fejl i fiberforbindelse

Siden torsdag har flere brugere, særligt TDC-kunder, haft problemer med at tilgå dr.dk, der ifølge Danske Medier er Danmarks mest besøgte hjemmeside. I dag, tirsdag, skulle der dog i udgangspunktet atter være uhindret adgang til public-service hjemmesiden.

Problemet har ifølge Maria Høpfner, afdelingschef i Teknologisk Service hos DR, været en fiber med periodiske fejl. Fejlen har bevirket at omkring 4 pct. af det samlede antal brugere har haft periodiske udfald, hårdest ramt har været TDC´s brugere, hvor omkring 9 til 11 pct. har haft periodiske udfald. Fejlen er rettet i dag, tirsdag formiddag.

DR’s netværk setup er således indrettet, at fire 10 Gbit/s forbindelser forbinder DR’s servere placeret i DMZ-delen af DR’s netværk. Det vil sige den del, der eksponerer DR’s services overfor internettet, altså også dr.dk. Og normalt vil den daglige drift af dr.dk sagtens kunne foregå kun med to af de fire 10Gbit/s forbindelser i drift.

»Hvis forbindelsen var blevet lagt helt ned, så kunne systemet være kørt videre på de øvrige forbindelser. Problemet har været, at det var en sporadisk fejl. Så vores overvågning har ikke fanget det, og derfor har vi ikke opdaget det tidligere,« siger Maria Høpfner.

Når det særligt er TDC’s kunder, der er blevet ramt, skyldes det ifølge Maria Høpfner, designet i DR’ internetmiljø, hvor der udveksles trafik med TDC og andre internetudbydere

»Vi er ved at se nærmere på om vi kan gøre vores overvågningsniveau mere detaljeret, så vi registrerer lignende tilfælde fremadrettet,« siger Maria Høpfner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>