Dronebåret hoverball lægger op til en omgang quidditch

Det er tæt på, at det bliver muligt at spille en omgang quidditch som Harry Potter gjorde det på Hogwarts, for nu er den flyvende bold kommet, skriver Daily Mail.

En gruppe forskere på universitetet i Tokyo har står bag bolden, som holder sig flyvende ved hjælp af en ganske lille drone, og konstruktionen er tilsyneladende så robust, at man sagtens kan give bolden et los, uden at den går i stykker.

Holdet bag bolden er gået i krig med projektet ud fra den betragtning, at det snart er ved at være svært at finde på helt nye boldspil, så vil man udvikle sporten, må man se lidt mere på udstyret.


Den flyvende bold kan gøre boldspil mere eller mindre demokratisk, hævder opfinderne bag. Foto: Kei Nitta, Keita Higuchi og Jun Rekimoto, Tokyo University

Læs også: Nu kommer drone-jammerne

Og hoverball’en lægger op til radikalt nye former for boldspil, da spillet ikke udelukkende behøver at handle om talent, når bolden kan programmeres til f.eks. at ignorere stjernespillere i en periode, hvis holdet er for langt foran i forhold til modstanderne.


Bolden kan programmeres til at undgå bestemte spillere. Foto: Kei Nitta, Keita Higuchi og Jun Rekimoto, Tokyo University

Om det er fair, kan diskuteres, men måske vil programmeringen betragtes som mere fair, hvis den bruges til f.eks. at sænke farten på bolden, når det er ældre, børn eller handicappede, der spiller med.

Kun strøm til fem minutter

Bolden er lavet af plastic, der er støbt i en netform og udfyldt med den 90 mm brede drone, og ifølge New Scientist skal bolden fjernstyres.

Med tiden regner forskerne dog med at gøre det muligt at foretage disse forprogrammeringer, der f.eks. kan gøre det nemmere at ramme kurven i basketball, hvis kursen på bolden automatisk kan ændres.

Foreløbig er der også kun tale om kortere boldspil, da den nye hoverball kun kan holde sig i gang i fem minutter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>