EU-dom: Stater kan tvinge ISPer til at blokere rettighedskrænkende indhold

Så er der godt nyt til ophavsrets-tilhængere. En EU-domstol har slået fast, at medlemsstaterne kan pålægge internetudbydere at blokere for adgangen til hjemmesider, der indeholder rettighedskrænkende materiale.

Sagen udspringer af en konflikt mellem to tyske filmselskaber og den østrigske internetudbyder UPC Telekabel Wien.

Filmselskaberne ville have ville have internetudbyderen til at blokere for adgangen til en hjemmeside, der streamede film uden tilladelse, men det ville Telekabel Wien ikke. Det simple argument var, at udbyderen ikke var ansvarlig for, hvad der skete på en vilkårlig hjemmeside.

Men det argument har EU nu endeligt slået ned.

»En ISP som UPC Telekabel, der giver sine kunder adgang til rettighedsbeskyttet materiale, der er lagt på internettet af en tredjepart, er en mellemmand, hvis tjenester bliver brugt til at krænke ophavsret«, hedder det i dommen, der på det generelle niveau slår fast, internetudbydere kan pålægges at blokere for rettighedskrænkende sider. Det er dog stadig op til den enkelte stat, om man vil gennemtvinge en eventuel blokering.

Læs også: Italienske internetudbydere beordret til at blokere 46 piratsider

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>