Facebook køber dronefirma for at bygge discount-internet

Facebook er på vej til at købe det amerikanske firma Titan Aerospace, som udvikler solcelleflyet Solara, der kan holde sig på vingerne i fem år uden at lande. Flyet får energi fra sine solpaneler og klarer sig om natten med strøm fra det indbyggede batteri.

Ifølge amerikanske Techcrunch har Facebook lagt 355 millioner kroner på bordet for Titan Aerospace. De solcelledrevne fly skal udgøre rygraden i et helt nyt internet til befolkningen i dele af verden, hvor der er i dag ikke er netværksadgang.

Flyene kredser som droner rundt i 20 kilometers højde. Herfra vil de kunne transmittere data til Jorden på samme måde som en satellit.

Læs også: Autonomt soldrevet fly holder sig på vingerne i fem år

Artiklen på Techcrunch nævner ikke, hvilken radioteknologi der bliver tale om, hvordan data skal sendes fra dronerne og videre ud på internettet, eller hvordan teknologien skal modtages på Jorden.

Derimod fremhæver den, at Facebook er en af stifterne af Internet.org-initiativet, som sigter mod at koble fem milliarder mennesker på nettet. I første omgang vil Facebook lade solcelleflyene kredse over Afrika.

Titan Aerospace har udviklet solcelleflyet med mange forskellige formål i tankerne, f.eks. også vejrobservationer. Det bliver der ifølge Techcrunch ikke noget af. Facebook har selv brug for hele 11.000 fly. Til gengæld bliver der ikke brug for andre kunder i biksen.

Facebook skal dermed konkurrere med bl.a. Google, som har en lignende dagsorden, men blot forsøger at give adgang til internet med luftskibe eller luftballoner i stedet for droner. Google har i øvrigt også købt en lang række andre teknologifirmaer.

Læs også: Googles nye robothær består af otte firmaer

Facebook købte for nylig beskedtjenesten Whatsapp for svimlende 103 milliarder kroner. De 355 millioner for dronefirmaet Titan Aerospace kan synes som en dråbe i havet ved siden af, men opkøbene er en del af samme strategi, påpeger Techcrunch.

Det handler om at give folk i hele verden adgang til sociale tjenester. Netop Whatsapp kan blive meget nyttig for brugere på drone-internet, hvis båndbredden bliver lav. Den vil sikre, at de alligevel kan sende beskeder til hinanden.

Artiklen fra Techcrunch indeholder ingen officielle kommentarerer eller bekræftelser fra hverken Facebook eller Titan Aerospace. Men teknologimediet pointerer dog, at det har talt med bestyrelsesmedlemmet Asher Delung fra Titan Aerospace.

Titan Aerospaces egen video med de solcelledrevne droner:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>