Ukrainske mobilsamtaler blokeres fra besat halvø

Den ukrainske telekommunikationssektor er under angreb. Det bekræfter chefen for den ukrainske sikkerhedstjeneste, SBU, Valentyn Nalivaichenko, over for Reuters.

»Jeg kan bekræfte, at der er et ip-telefonisk angreb i gang, der rammer medlemmer af det ukrainske parlament for anden dag i træk«, siger Valentyn Nalivaichenko.

Ifølge sikkerhedschefen kommer angrebet fra halvøen Krim, som Rusland i sidste uge invaderede med mere end 6000 militære tropper.

Der er angiveligt blevet installeret ulovligt udstyr foran indgangen til det ukrainske telelskab Ukrtelecom på Krim, der blokerer for bestemte telefonsignaler i Ukraine.

Valentyn Nalivaichenko tilføjer at også sikkerhedsfolk er ramt af angrebet, og at man arbejder på en forsvar mod det angreb, som han indrømmer fangede ukrainerne på sengen.

»Efterretningstjenesten arbejder nu på i det mindste at genoprette kommunikations-sikkerheden. Statens systemer for informationssikkerhed var ikke forberedte på så frækt et lovbrud«, lyder det fra den ukrainske sikkerhedschef.

Læs også: Dansk it-firma i Ukraine sikrer medarbejdere med visum i spændt situation

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>