»For mig handler det om at have det sjovt med at gå på arbejde«

Bygningsingeniør Stefan Schmidt, Niras, er netop kåret som Årets Unge Rådgiver 2014. Den 32-årige forretningschef for Vand, Energi og Natur får blandt andet prisen for sin indsats som bygherrerådgiver på opførelsen af det nye Truelsbjerg Vandværk i Aarhus.

’Projektet har med sin tilgang til design, materialevalg, teknologi og projektform samt høje fokus på drikkevandssikkerhed flyttet branchen i Danmark’, som det blandt andet hedder i begrundelsen fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Opret et cv på Jobfinder – den lige vej til en ny karriere.

Stefan Schmidt er naturligvis glad for hæderen, men det betyder allermest for ham, at hans kunde, Truelsbjerg Vandværk, var med til at indstille ham til prisen. Herudover ser han hæderen som et tegn på, at han har haft faglig og ledelsesmæssig rygvind:

»Jeg er stolt over prisen, fordi den er et tegn på, at det projekt, vi har kørt, er lykkedes rigtig, rigtig godt, og derudover er det også dejligt, at et element i pristildelingen handler om mit karriereforløb. Det er jeg da stolt af,« siger han.


Stefan Schmidt er uddannet bygningsingeniør fra Horsens med miljø som speciale. Siden han blev færdig i 2005, har han arbejdet hos en række rådgivere blandt andet Alectia og Grontmij, inden han blev ansat som projektleder på Niras’ kontor i Aarhus i 2009. Siden 2012 har han været forretningschef for Vand, Energi og Natur. Photo: Foto: Niras

Han forventer dog ikke, at hæderen kommer til at influere på hans karriere:

»Jeg har ikke målrettet jagtet min lederrolle. Det er mere noget, jeg er havnet i. Så på cv’et kommet prisen ikke til at betyde det helt store,« forudser Stefan Schmidt.

Læs også: Hvad skal en effektiv karriereplan indeholde?

Derimod forventer han, at den vil være med til at åbne døre i branchen:

»Prisen giver mig noget omtale, som skaber mulighed for at få udvidet mit netværk. Til prisuddelingen hilste jeg på folk, der betyder noget i branchen – og som vinder kommer jeg med i et program, hvor jeg møder folk fra hele verden,« fortæller han.

Den kun 32-årige bygningsingeniør har haft en lynkarriere, som mange af hans fagfæller drømmer om. Selv har han aldrig drømt om en bestemt karriere eller fulgt et bestemt spor:

»Det er måske mærkeligt og lidt atypisk, men jeg må blankt erkende, at jeg ikke har nogen plan. For mig handler det om at have det sjovt med at gå på arbejde – og det betyder en
kombination af spændende projekter som Truelsbjerg Vandværk og de ledelsesudfordringer, jeg har,« siger han.

Ikke konfliktsky

Selvom han ikke er gået efter lederjobbet, stortrives han i det:

»Jeg har det enormt sjovt med problemer, der skal løses, og er ikke konfliktsky,« lyder forklaringen.

Det er også netop hans sans for ledelse, der gør årets prisvinder til noget særligt, fremhæver hans nærmeste chef, Søren Hageman Christensen, regionsdirektør i Niras:

»Stefan mestrer den ærlige og konstruktive dialog og forstår samtidig at holde fast. Han ved, at han skal præstere gennem andre, og den slags lykkes bedst, når medarbejdere bliver mødt med tillid, menneskelighed – og ambitioner.«

Læs også: Sådan planlægger du din karriere

Hvordan fremtiden ser ud, tør Stefan Schmidt ikke svare på:

»Jeg er en ung mand med 40 år tilbage på arbejdsmarkedet, men nu er det gået stærkt de første år, så jeg har masser af tid,« siger han.

Med titlen som årets unge rådgiver i Danmark følger et syv måneder langt uddannelsesprogram i ledelse, som International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) står for. Stefan Schmidt er desuden automatisk med i konkurrencen om at blive årets unge rådgiver i Europa, som finder sted i Warszawa den 23. maj 2014 i regi af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).

Læs også: Ung ingeniør nummer to i Europa: »Man bliver lidt jysk«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>