Funktionelle F# stormer frem

Det begyndte som et projekt hos Microsoft Research, men nu er sproget F# ved at udvikle sig til et af klodens ti mest populære.

F# blev i hvert fald den helt store højdespringer på marts-udgaven af Tiobe-indekset – et forsøg på at måle hvilke programmeringssprog, der er ’oppe i tiden’. Hvor F# for et år siden lå på en 69. plads, er det funktionelle sprog nu drønet frem til en 12. plads. Som navnet antyder hører F# til i .Net-miljøet, men er baseret på ML og er inspireret af sprog som Scala og Erlang.

Tiobe-indekset er en popularitetsmåling, der indrager et væld af parametre, for eksempel antallet af kurser i sproget, antallet af udviklere, der bruger det, og mængden af firmaer, som reklamerer med det. Det afgør ikke, hvilket sprog der er bedst, eller hvilket der bliver kodet mest i, understreger Tiobe-folkene.

Men den slags bevægelser giver et billede af, hvad der er på vej frem, og hvad der rykker tilbage. Dermed kan man som udvikler holde øje med, om ens evner er på vej ud i kulden.

På de øvrige pladser i toppen af listen, er der dog ikke meget bevægelse. Hvor Java sidste år lå nummer ét, og C nummer to, er placeringerne nu byttet om, med en lille margen. Derefter følger Objective-C, C++ og C# i top 5.

Et andet funktionelt sprog, der får opmærksomhed, er Scala, som dog på Tiobe-indekset kun nåede en 42. plads.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>