Google risikerer indisk bøde på op til 27 milliarder i konkurrencesag

Googles dominerende position på internetsøgning og andre tjenester har kastet en stribe slagsmål med myndighederne af sig, både i USA og i EU. Og nu kan Googles juridiske afdeling føje Indien til listen. Det skriver avisen Times of India.

Selvom myndighederne i USA og EU har mulighed for at tildele solide milliardbøder, bliver de overgået af deres indiske kolleger, som i værste fald kan kræve en bøde på 27 milliarder kroner fra Google, baseret på firmaets globale omsætning.

Og selvom det næppe går så galt, er der alt mulig grund for Google for at give konkurrencesagen i det folkerige land fuld opmærksomhed. Her er nemlig ingen mulighed for forlig, som Google ellers har brugt mange gange tidligere. Et forlig betyder typisk, at Google indvilger i at ændre praksis her og der, i stedet for at få en gigant-bøde.

Sagen i Indien lægger sig i hælene på Googles lange forhandlinger med de europæiske konkurrencemyndigheder, der endte med forlig. En af de indiske organisationer, der har klaget over Googles fremfærd på markedet, mener nemlig ikke, at Googles indrømmelser i EU-sagen var store nok.

Læs også: EU kræver flere indrømmelser fra Google i sag om monopolmisbrug

Læs også: Google undgår milliardbøde: Indgår forlig med Europa-Kommissionen

I den europæiske sag var det et konsortium ledet af Microsoft og tjenester som for eksempel Tripadvisor, som klagede over, hvordan Google fremhævede sine egne tjenester i søgemaskinen Google, samt brugte data fra konkurrenter, for eksempel anmeldelser fra Tripadvisor, uden betaling.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>