Twitter betalte 194 millioner til IBM i patentstrid

Som et af de ’gamle’ it-firmaer, der altid har haft fokus på at tage patenter, har IBM gennem årene fået samlet sig nok verdens største skattekiste af it-patenter.

Det fik Twitter at føle i november 2013, da IBM henvendte sig med tre patenter i hånden, som Twitter ifølge IBM krænkede. Twitter måtte betale 194 millioner kroner (36 millioner dollars) for at komme ud af patent-klemmen. Det skriver Ars Technica.

Aftalen mellem IBM og Twitter endte med, at Twitter for de mange millioner fik licenser til de tre patenter, samt som en slags ekstra bonus fik 900 patenter med i købet. Dermed kan Twitter fremlægge handlen som en investering i fremtiden, fordi patenter i pengeskabet kan yde beskyttelse mod patentkrav fra andre firmaer.

Men der er ingen tvivl om, at handlen og betalingen til IBM kun skete, fordi IBM truede med en sag, vurderer Ars Technica.

De 194 millioner kroner svarer til over fem procent af Twitters samlede omsætning i 2013, fremgår det af firmaets årsregnskab. Faktisk er beløbet også lige en smule højere end det underskud, som Twitter endte med – så i teorien kunne Twitter have fået overskud, hvis ikke IBM havde banket på døren.

Et af patenterne, som Twitter ifølge IBM krænkede, handlede om at indsætte annoncer i en interaktiv tjeneste og blev indsendt i 1993.

IBM har tidligere år tjent over 11 milliarder kroner om året på licenser for firmaets patenter.

Læs også: Opfindsom patenttrold trækker den amerikanske regering i retten

Læs også: Oracle vil genoplive retssag mod Google – igen igen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>