Googles Chromecast kan nu købes i Danmark

Efter at have været ude på det amerikanske marked siden juli 2013, er Googles Chromecast nu officielt kommet til Danmark, sammen med resten af Googles Play-butik. Det skriver Google i en pressemeddelelse.

Chromecast er en HDMI-dongle, som blandt andet gør det muligt at streame indhold fra din smartphone, tablet eller computer til dit fjernsyn. Donglen selv understøtter også flere indholdstjenester som YouTube og Netflix, der kan styres fra brugerens smartdevice, hvad end det er Android eller iOS. Dermed bliver indhold fra disse tjenester streamet direkte til Chromecast-donglen, mens din telefon eller tablet kan bruges som fjernbetjening.

Desuden gør Chromecast det muligt for brugerne at streame indholdet i computerens Chrome-browser direkte til tv-skærmen. Det sker dog typisk med lidt forsinkelse, så det er ikke oplagt at vise video på fjernsynet på den måde.

»Med Chromecast er det nemmere end nogensinde at streame sine foretrukne online film, tv-programmer og andet til tv-skærmen,« udtaler Mario Queiroz, der er chef for Product Management hos Google.

»Det skal være nemt for folk at se det indhold, de ønsker, uanset hvor de er, og vi er glade for at dele Chromecasts enkelhed med den brede befolkning,« udtaler han.

Chromecast har en vejledende pris på 270 kroner.

Læs også: Nu åbner Google dørene for udviklerne med Chromecast SDK

Udover Chromecasts bliver det også muligt for danskere at købe Googles Nexus-produkter direkte, uden at skulle handle i for eksempel England. I øjeblikket er det LG-telefonen Nexus 5 og den lille tablet Nexus 7, der er på hylderne i Googles Play-butik. Priserne starter ved 2.599 kroner for telefonen og 1.999 kroner for tabletten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>