Han gik 10.000 ned i månedsløn for et job med en højere mening

Hvorfor er jeg egentlig havnet i en salgsorganisation? Det var et spørgsmål, Thomas Bodin af og til stillede sig selv, og som blev aktualiseret, da hans daværende arbejdsplads it-firmaet Unwire stod over for en omstrukturering i foråret 2012.

»Jeg var ikke glad for, at der hele tiden var fokus på den blå bundlinje, og at alt handlede om, hvor mange penge vi kunne tjene. Det værdisæt passede ikke med mit eget,« forklarer han.

Klar til et karriereskift? Opret et cv – og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Selv om både familie og omgangskreds rådede ham til at acceptere det jobtilbud, han fik ved omstruktureringen, takkede han nej. En måned senere, i april 2012, blev han sagt op og straks efter fristillet.

Så stod han dér midt i en lavkonjunktur og skulle i gang med ikke blot at søge nyt job, men også at tage et skridt i en helt anden retning.

Han kontaktede IDAs karriererådgivning, som fortalte ham, at det var et modigt valg, at det ville blive svært, men at hans timing var god. Som 42-årig var han stadig ung nok til at gøre det. Havde han været ti år ældre, ville det have været vanskeligere, lød beskeden.

Et blivende fingeraftryk

Med inspiration fra karriererådgiveren gik han i gang med at pejle sig ind på, hvilken ny karriere han var på udkig efter.

»Jeg nåede frem til, at mit arbejde skal have en højere mening, at det skulle sætte et blivende fingeraftryk. At det skulle handle om andet end bare at sælge noget mere,« forklarer han.

Det kom til at koste cirka 10.000 kroner om måneden at skifte spor. Thomas Bodin måtte nemlig gå ned i løn – og slippe personaleansvaret – for at få sit ønske opfyldt:

»Jeg var glad for at være teamleder, men det vigtigste for mig var ikke at være chef, det var at komme et andet sted hen. Kunne jeg ikke få personaleansvar med i den nye pakke, skulle det ikke skille vandene,« forklarer Thomas Bodin.

Projektansættelse blev trædesten

Gennem noget fjern familie fik han kort efter sin opsigelse kontakt med en medarbejder i virksomheden Kombit, kommunernes it-fællesskab.

Samtalen fik Thomas Bodin sporet ind på den kommunale sektor, som han ikke tidligere havde overvejet. Han søgte efterfølgende job i virksomheden – ikke mindre end tre gange faktisk – men uden held.

Læs også: Derfor leder vi efter nyt job om mandagen

I stedet fik han syv måneder efter opsigelsen en to-årig projektansættelse som digitaliseringskonsulent i Københavns Kommune:

»Mod alle odds og anbefalinger i mit netværk landede jeg et job, der gav mening. Jeg skulle være med til at udvikle selvbetjeningsløsninger til borgerne. Med andre ord et lillebitte tiltag, som kan kobles på en overordnet mission om at digitalisere Danmark,« forklarer han.

Med jobbet i Københavns Kommune fik cv’et en vigtig ny brik, nemlig erfaring fra en kommune, så da Kombit igen søgte folk, sendte han atter en ansøgning – og denne gang var der bingo.

Læs også: Hvordan holder jeg modet oppe under min jobsøgning?

Den 1. januar i år begyndte Thomas Bodins derfor som senior it-konsulent i virksomheden. Missionen var lykkedes: Hans karriere var flyttet over på et nyt spor.

»I dag ved jeg, at man ikke skal være bange for tage springet, hvis man vil skifte spor. Heller ikke selv om det er svært at overskue, hvordan det skal lykkes. Jeg kunne f.eks. aldrig på forhånd have lagt en strategi om, at jeg skulle forbi en kommune for at få mit job hos Kombit,« siger han.

Arbejder Danmarks største talent i din virksomhed? Så meld straks vedkommende til vores store talentkonkurrence her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>