Her er de mulige vragrester fra MH370

Eftersøgningen efter MH370 er nu intensiveret i et område omkring 40. breddegrad. Det er blandt sejlere kendt som ‘De Brølende Fyrrere’, hvor vind og bølger gør arbejdet besværligt.

Fly og skibe fra USA, New Zealand og Australien er ankommet til stedet 2.500 kilometer sydvest for den australske by Perth, hvor satellitbilleder har vist en genstand på cirka 24 meter og en genstand på cirka fem meter befinde sig lige under overfladen.

Med sonar, radar og kikkerter leder militæret efter de flydende vragdele, som kan være tegn på MH370, og selvom myndighederne understreger, at det meget vel kan vise sig at være et vildspor, så kalder de det samtidig for det bedste spor i efterforskningen.

Det er ikke usædvanligt at se selv store vragrester flyde i havet op til flere dage efter et styrt. Det var også tilfældet med Air France-flyet af typen Airbus A330, der blev meldt savnet i 2009 over Atlanten. Her fandt man f.eks halefinnen flyde i vandet.

En vragrest på omkring 24 meter matcher nogenlunde en vinge, der er 27 meter lang. Omvendt kan de mulige vragrester også vise sig at være ting tabt fra skibe, f.eks en container, som ofte ryger over bord i hårdt vejr. Standardcontainere er dog kun 12,2 meter lange.

Om 18 dage slukker den sorte boks

Hvis efterforskerne kan bekræfte, at vragresterne er dele af MH370, så vil det kræve en ekstrem efterforskning på havdybder op til fem kilometer, hvis man skal finde den sorte boks og afgøre, hvad der præcis er sket. Til sammenligning tog det to dage at finde vragresterne fra Air France-flyet i 2009, men to år og 268 millioner kroner at få den sorte boks op med ubåde.

Baseret på vejrforholdene i området vil vragresterne fra MH370 være drevet mellem 300 og 400 kilometer væk fra nedslagsstedet i en østlig retning, og efterforskerne vil have travlt, da en sort boks kun har batterikapacitet til at sende signaler i 30 dage efter et styrt.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370

Skulle efterforskerne endelig finde den sorte boks, så vil den indeholde et hav af informationer, men nogle af de vigtigste oplysninger, samtalerne i cockpittet, risikerer at være ren stilhed, hvis piloterne er blevet bevidstløse, og flyet er fløjet videre på autopilot. Hver anden time bliver optagelserne nemlig overskrevet.

Hvis de nye vragrester skulle vise sig at stamme fra MH370, så er den fløjet 7.000 kilometer fra den sidste opgivne position nord for Malaysia og i den stik modsatte retning af sin planlagte kurs. Flyet har så fløjet mellem syv og otte timer.

Få de seneste nyheder om MH370 direkte i din indbakke med Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>