Transportminister kaldt i samråd om manglende øresundstog

Hvordan skal der skaffes ekstra kapacitet i overfyldte pendlertog, når Transportministeriet og DSB har droppet at købe 15 øresundstog? Det vil både pendlere og politikere gerne have svar på.

Derfor har Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, kaldt transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd.


Hvad skal hjælpe pendlerne nu, hvor Transportministeriet og DSB har droppet at købe nye øresundstog? Det spørgsmål skal transportminister Magnus Heunicke nu svare på i et samråd.

»Ministeren bedes redegøre for, hvilke konsekvenser beslutningen om ikke at anskaffe 15 nye øresundstog får for jernbanens samlede materielstrategi og dermed for den daglige togdrift,« skriver ordføreren i indkaldelsen.

Læs også: Transportminister: DSB køber snart nye tog for 1,2 milliarder

Magnus Heunicke lovede tirsdag, at DSB snart ville skrive under på en kontrakt om at købe nye tog for 1,2 milliarder kr. Samme dag havde Transportministeriet imidlertid afvist et tilbud fra togproducenten Bombardier, som leverer de tog, der i dag kører på Øresundsbanen.

Ministeren har ikke villet sige, hvilke tog DSB i stedet har i kikkerten, hvor mange der er tale om, hvor de skal sættes ind, eller hvordan DSB vil skaffe flere pladser i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen.

Læs også: Transportministeriet dropper nye øresundstog til 1,2 milliarder

Det vil han imidlertid skulle svare på under samrådet.

»Ministeren bedes redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at der er tilstrækkelig med siddekapacitet i togene på de vigtigste pendlerstrækninger i myldretiden i lyset af, at trafikken alene på Sjælland (uden S-banen) frem mod 2027 vil stige med knap 50 pct. jf. Trafikstyrelsens Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027, hvor der i denne prognose ikke er taget hensyn til yderligere materielbehov som følge af Togfonden DK’s investeringer,« skriver Kristian Pihl Lorentzen i sin indkaldelse.

Ud over Venstre har de konservative også indkaldt transportministeren til samråd om pendlernes problemer.

Gå ikke glip af nyhederne om Danmarks kommende tog – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>