IBM-ansatte i strejke over vilkår ved Lenovo-overtagelse

Mere end 1000 ansatte hos IBM i kina indledte i sidste uge en strejke på grund af virksomhedens delvise salg af forretningen til Lenovo. Det skriver Reuters.

Handelen indebærer at Lenovo køber dele af IBMs server-forretning, og det er vilkårene hos den nye arbejdsgiver, der har fået IBMs ansatte til at nedlægge arbejdet.

Det er meningen af mere end 7500 ansatte fra mere end 60 lande skal overgå fra IBM til Lenovo, når handelen er endeligt på plads, og de strejkende har også udtrykt bekymring for, hvordan deres fratrædelsesordninger skulle se ud, hvis de skulle vælge at forlade virksomheden, efter at handelen er gået endeligt igennem.

Lenovo har offentliggjort en udtalelse, hvor virksomheden gør det klart, det er et IBM-anliggende at håndtere de strejkende ansatte, da aftalen endnu ikke er gået igennem. Lenovo oplyser i samme ombæring, at man ikke har i sinde at forringe de ansattes lønforhold efter en overtagelse.

»For at sikre en gnidningsfri overgang vil Lenovo sikre arbejde til alle de ansatte i IBMs x86 server-afdeling uden at forringe deres løn«, lyder det fra Lenovo.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>