IDA til uddannelsesminister: Lyt til rektorerne

Skal danske virksomheder i fremtiden kunne skaffe nok ingeniører, er det den helt rigtige vej at gå at justere optaget på uddannelserne efter efterspørgslen på arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det fra IDA oven på universitetsrektorernes udmelding i dag i Berlingske Tidende, hvor de i samlet flok erklærer sig parate til at skære i pladserne på studier, der typisk munder ud i arbejdsløshed.

Er du synlig for arbejdsgiverne? Læg dit CV på Jobfinder

Det er gode nyheder for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, konstaterer Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen.

»Om seks år vil der mangle flere end 13.000 ingeniører og 16.000 cand.scient.’er. Derfor er det glædeligt, at der rettes fokus mod de videre studieveje, hvor der er gode jobmuligheder, og hvor der samtidig bidrages til vækst i samfundet,« siger Frida Frost.

Universiteter vil koordinere

Ifølge Berlingske Tidende har rektorerne fra landets otte universiteter indgået en aftale, som regulerer optaget efter, hvor mange der efter endt uddannelse får job. Samtlige uddannelser vil i den kommende tid blive vurderet, og universiteterne vil derefter i fællesskab koordinere antallet af fremtidige studiepladser, så de kommer til at matche efterspørgslen, fortæller Ralf Hemmingsen, formand for rektorkollegiet og rektor på Københavns Universitet.

»Der er ingen, der har interesse i at uddanne i stort omfang til arbejdsløshed. De enkelte universiteter har tidligere forsøgt sig med lignende tiltag, men fordi rektorerne ikke har talt sammen om dette, har det ikke haft den store effekt. Nu gør vi det så som en samlet national koordinering,« fortæller Ralf Hemmingsen til Berlingske Tidende.

Frida Frost håber, at den fælles koordinering vil betyde færre flaskehalse på arbejdsmarkedet og samtidig færre akademikere i arbejdsløshedskøen.

»Jeg vil derfor opfordre regeringen til at lytte til rektorerne samt de udvalg og kommissioner, som den selv har nedsat, og gerne inden ingredienserne blandes til en reform af vores universiteter, vores beskæftigelsessystem og ikke mindst den kommende vækstpakke,« siger hun.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) er ifølge Berlingske Tidende positiv over for rektorernes udspil.

Arbejder Danmarks største talent i din virksomhed? Så meld straks vedkommende til vores store talentkonkurrence her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>