Ingen kender antallet af Windows XP-pc’er truet af support-stop

Den 8. april er det sidste gang, Microsoft udsender sikkerhedsopdateringer til den nu 13 år gamle styresystem Windows XP. Derefter vil Windows XP-brugere enten skulle købe sig til ekstraordinær support eller være potentielle ofre for kriminelle, der udnytter de resterende sikkerhedshuller.

Imidlertid er der ingen, der ved, hvor mange brugere der risikerer at få problemer efter den 8. april. Det skriver InfoWorld.

Læs også: Bruger du stadig Windows XP? Om 217 dage får hackerne frit spil

Det er formentligt Microsoft, som kommer tættest på, hvis selskabet er i stand til at se, hvor mange Windows XP-pc’er, der downloader den sidste runde af sikkerhedsopdateringer. Men selskabet vil ikke oplyse antallet af hverken Windows-enheder eller andre af selskabets softwareinstallationer.

Ud fra webstatistikker og samlede anslåede tal for pc-markedet vurderes antallet af Windows XP-pc’er til at være et sted mellem 300 millioner og en halv milliard pc’er. En ukendt andel af disse enheder er dog piratkopierede versioner, som Microsoft må formodes ikke at kunne overtale brugeren til at betale for en opgradering til Windows 7 eller nyere.

I Danmark er andelen af piratkopierede udgaver af Windows XP væsentligt lavere end i flere asiatiske lande, men blandt andet de danske regioner har været nødt til at købe sig til forlænget support, fordi de ikke har nået at udskifte Windows XP på sygehusene.

Læs også: Windows XP-deadline truer pc’er på danske sygehuse

De globale statistikker for udbredelsen af Windows XP angiver, at styresystemet kan have en markedsandel på op mod 30 procent. Der er dog store forskelle fra land til land.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>