Ingeniørledigheden står i stampe

Ingeniørledigheden rokker sig ikke ud af stedet. I løbet af den seneste måned er den steget svagt med mikroskopiske 0,2 procentpoint – fra 2,5 procent i januar til 2,7 procent ifølge februartallene. Det fremgår af de seneste ledighedstal fra Akademikerne (AC), som netop er offentliggjort.

Og kigger vi et år tilbage til februar sidste år, viser statistikken også 2,7 procent.

Vil du videre med din karriere? Læg dit cv på Jobfinder.

I dag venter alt i alt 1.584 ingeniører i arbejdsløshedskøen. Det er blot fire flere end sidste år på samme tid. Men den ser anderledes ud, for der er kommet flere unge mennesker i køen.

Mens der samlet set er tale om status quo for ingeniørledigheden, er situationen nemlig forværret for dimittenderne (yngste ingeniørårgang) i forhold til samme tid sidste år. Dengang ventede 23,5 procent på at komme i arbejde, mens tallet er steget til 26,8 procent i dag.

Det betyder, at der nu er 484 nyuddannede i arbejdsløshedskøen. 49 flere end samme tid sidste år.

Og alene i løbet af den seneste måneds tid er 94 ingeniørdimittender kommet på dagpenge. Det er dog en helt naturlig udvikling på denne tid af året, forklarer sekretariatschef Jens Mølbach, Akademikernes:

»Det skyldes sandsynligvis, at ingeniører primært dimitterer to gange om året, nemlig i december-januar og i juni. Hvis flere er blevet færdige i januar i år end sidste år, er nogle af dem nok først kommet med i statistikken fra februar,« siger han.

Læs også: Paradoks: A-kasse åbner afdeling i Esbjerg, men her er kun 12 ledige ingeniører

Tallene viser, at den voldsomme arbejdsløshed blandt yngste årgang relativt hurtigt jævner sig ud. Blandt ingeniører med mellem et-to års anciennitet er 8,2 procent ledige. Ingeniører med mellem to og fire års anciennitet ligger næsten på gennemsnittet med 2,8 procent.

De erfarne årgange med mere end fem års anciennitet sidder sikkert i sadlen.

Bedst ser det ud for ingeniører med mellem 10 og 14 års anciennitet. Her er kun 1,4 procent ledige, mens de øvrige grupper ligger på 1,6 procent.

Statistikken viser, at 27 arbejdsløse ingeniører mistede deres ret til at modtage dagpenge, fordi de har gået ledige i mere end to år. Det er væsentligt færre end i januar i år, hvor 48 enten overgik til kontanthjælp eller egen forsørgelse.

Læs også: Så mange ingeniører er på vej ud over dagpengekanten

Ifølge Jens Mølbach er forskellen formentlig udtryk for, at mange begynder deres liv som arbejdsløs i januar, enten fordi de dimitterer, eller fordi mange virksomheder har fyringsrunde i december:

»Når de bliver tilmeldt som ledige i januar og ikke når at få job, ryger de ud efter to år, og det er så også i januar,« forklarer han.

Statistikken fra Akademikernes viser, at akademikerledigheden samlet set er faldet i løbet af det seneste år fra 5,1 procent til 4,3 procent. Det dækker over, at arbejdsløsheden blandt djøf’erne er faldet fra 5,3 til 4,4 procent. Magistrene oplever et lille fald fra 5,9 til 5,2 procent, mens tallet for ingeniørerne som nævnt er status quo.

Læs også: Netværk for ledige ingeniører i krise: Medlemmerne får job

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>