Jyske Bank melder Spiir til politiet for kopiering af bankkunders data

Hvis man vil vide, hvor stor en del af privatbudgettet der går til forsikringer i forhold til cykelreparationer, så kan man eksempelvis bruge den danske tjeneste Spiir, som kan indhente dine bankoplysninger og kategorisere dine indtægter og udgifter. Men det med at indhente bankoplysningerne har nu ført til en politianmeldelse, skriver Jyllands-Posten.

Jyske Bank har meldt Spiir til politiet, fordi Spiir benytter sig af bankens mobiladgang til at hente oplysningerne. Brugerne skal således give Spiir adgang via deres mobilbank, men det har Jyske Bank forsøgt at blokere for.

Den blokering har Spiir omgået, og nu har Jyske Bank altså meldt firmaet bag til politiet.

Paradoksalt nok har Jyske Bank ikke umiddelbart noget imod den funktionalitet, som Spiir tilbyder. Derimod mener banken, at det kan være ulovligt, at Spiir indhenter data og gemmer brugernes loginoplysninger.

»Vi er af den opfattelse, at så længe det er uafklaret, om Spiirs handlemåde er lovlig, ønsker vi ikke, at Spiir henter data hos os,« siger juridisk direktør Peter Stig Hansen fra Jyske Bank til Jyllands-Posten.

Blandt ejerne af Spiir-tjenesten er finansmanden Lars Kolind, som afviser Jyske Banks kritik.

»Vi gør ikke noget galt. Dette er en dårlig sag for dem, for det er Jyske Banks egne kunder, der betaler prisen. Hvis de mener, vi hacker dem, må de dokumentere det, eller trække beskyldningen tilbage,« siger Lars Kolind til DR.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>