Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?

ComputerViews: At være CIO eller it-chef i en større organisation handler i dag om meget andet end at udarbejde it-strategier, forhandle it-kontrakter og at sikre, at teknologien understøtter forretningen.

Det handler i høj grad også om at modernisere it-afdelingen og et fag, der stadig er præget meget af bits og bytes og mindre af service-tankegange og innovationens svære kunst.

Det er CIO’en, der skal motivere og inspirere it-medarbejderne på rejsen mod fremtidens it-organisation.

Indrømmet, det er en ikke videnskabeligt baseret påstand, at en del CIO’er ikke er specielt godt rustet til den slags ledelsesopgaver.

Og dog; mange it-chefer kommer fortsat fra den klassiske it-verden og har derfra arbejdet sig op i rækkerne.

Færre kommer med en mere bred lederuddannelse, hvor det ikke primært handler om at kunne lægge budgetter, outsource it-opgaver og at sikre den daglige it-drift, men også om at kunne lede den enkelte medarbejder i en tid, hvor alt det velkendte er i spil – og således også om at håndtere den indbyggede frygt for forandringer, der ligger i de fleste mennesker.

It-chefer: Medarbejderne ikkke gode nok
For nylig lød en interessant konklusion i en britisk rapport, at mange CIO’er mener, at der er behov for bedre færdigheder hos it-medarbejdere.

326 it-ledere, de fleste fra Storbritannien, havde svaret på forskellige spørgsmål. It-lederen får i undersøgelsen spørgsmålet, hvilke ressourcer, hvis nogen, de gerne ville have for at kunne adressere de prioriterede it-problemstillinger og -trends for organisationen?

Til det svarer hele 57 procent “bedre it-kompetencer i den eksisterende arbejdsstyrke.”

48 procent svarer, at nye it-medarbejdere med passende kvalifikationer ville være en hjælp, og 37 procent har også svaret, at et større budget ville være løsningen.

Tallene er interessante, fordi de vidner om, at CIO’erne i forhold til en stor gruppe af medarbejderne er nået frem til den erkendelse, at de ikke kan “opgraderes” til at kunne fungere optimalt i en moderne it-organisation.

Men skyldes det rent faktisk, at det ikke kan lade sig gøre, eller skyldes det, at CIO’en ikke er i stand til at lede medarbejderne på den rejse, der er forude?

Er det med andre ord i virkeligheden CIO’en selv, der ikke har de nødvendige kompetencer?

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>