Kim Dotcom: Piratgangster eller frihedskæmper?


Kim Dotcom

Kim Dotcom

Kim Dotcom

Kim Dotcom

Kim Dotcom

Kim Dotcom

Kim Dotcom

Fængsel tremmer straf topfoto

Den kulørte it-mand Kim Dotcom, der tidligere hed Kim Schmitz, skaber fortsat overskrifter i medier verden over.

Senest godkendte en domstol i New Zealand en ransagning, hvor der ellers angiveligt blev begået flere fodfejl af politiet.

Dommen er et indirekte led i en kæmpe sag i USA, hvor Kim Dotcom, der har tysk-finske rødder, mistænkes for at have medvirket til piratkopiering for over tre milliarder kroner.

Men hvem er denne Kim Dotcom egentlig?

Dyre biler og luksusejedom
Han boltrer sig i dyre biler med nummerplader med navne som “‘Gangster”, “Guilty” og “Evil” og et sandt luksuspalads døbt “The Dotcom Mansion”. 

Og på den ene side peger beskrivelsen af den lettere overvægtige it-mand i retning af noget, man kunne betegne som piratgangster, hvis den enorme formue viser sig at være bygget på ulovlige aktiviteter.

Herunder kan du se politiets ransagning af Kim Dotcoms kæmpe bolig – der vurderes at være en af New Zealands dyreste – hvor politiet anvendte to helikoptere til jobbet.

Da ordensmagten kom på flyvende besøg, nåede Kim Dotcom at fortrække til landejendommens “panikrum”, inden politiet fik ham, mens overvågningskameraer fangede hele episoden.

Angiveligt var der ikke tale om “politibrutalitet og unødvendig magtanvendelse”, som Kim Dotcom ellers efterfølgende mente, han var blevet udsat for, da han forlod panikrummet.

Kim Dotcom har hele vejen igennem episoden ikke været bleg for at optræde i medierne.

Han har selv smidt bunker af videoer på nettet. Ligesom billederne til højre viser, at han har stillet op for fotografer i vidt forskellige sammenhænge.

På videoen herunder kan i øvrigt skimtes nogle af de udstoppede dyr, han har på adressen.

Formuen er angiveligt skabt blandt andet via firmaet Megaupload.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>