Live analyse af brændstofforbruget sikrede Kevin Magnussens podieplads

Den danske racerkører Kevin Magnussen fik hjælp fra computeren, da han for nylig sikrede sig en podieplads i det australske Formel 1 Grand Prix. Undervejs i løbet fik han nemlig opdateringer på brændstofforbruget med hjælp fra SAP Hana. Det oplyser SAP i en pressemeddelelse.

SAP Hana bruges til hurtige dataanalyser og benyttes af McLaren-Mercedes-holdet til at analysere de data, som indsamles under løbet. Det kan blandt andet bruges til at sikre, at brændstofforbruget holdes under maksimalgrænsen på 100 kilogram på et løb.

Under det australske Formel 1-løb fik Kevin Magnussen således under løbet besked om, at han ikke skulle forsøge at overhale løbets daværende nummer to, Daniel Ricciardo. Det ville have kostet for meget brændstof.

Daniel Ricciardo endte efter løbet med at blive frataget sin andenplads, som i stedet gik til Kevin Magnussen, fordi han havde overskredet de 100 kilogram brændstof.

Ifølge SAP sidder der 120 sensorer på Formel 1-raceren, som sendes til holdets servere, og under et løb bliver der genereret tre terabyte data. Disse data kan bruges til at beregne 20.000 forskellige kørselsscenarier, som holdet kan bruge til deres taktik undervejs.

Dataene kan også efterfølgende bruges til at analysere løbet, så kørerene kan forbedre deres kørsel.

»Jeg ved, hvor meget tid Kevin Magnussen bruger på at analysere alle tænkelige situationer forud for sine løb. På den måde er han på forkant med de fleste scenarier, der kan ske under et Formel 1-løb. Det vil i sidste ende betyde flere point på Formel 1-kontoen. Det så vi under det australske Grand Prix, og det kommer vi også til at se fremover,« udtaler business analytics director Jesper Schleimann fra SAP Danmark ifølge pressemeddelelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>