Microsoft om det nye DirectX 12: Så vildt bliver det



Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Microsoft frigav DirectX 11 sammen med Windows 7, men nu er den næste store release ved at blive udviklet.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at DirectX 12 vil introducere blandt andet den næste version af Direct3D.

“Direct3D 12 giver mulighed for bedre scener, flere objekter og fuld udnyttelse af moderne GPU-hardware,” skriver Microsoft blandt andet.

“Og det er ikke bare for high-end gamer-pc’er – Direct3D 12 fungerer på tværs af alle de Microsoft-enheder, du går op i. Fra telefoner og tablets til bærbare og stationære og selvfølgelig Xbox One er Direct3D 12 det API, du har ventet på.”

Så meget bedre performance
DirectX er en stribe Microsoft-API’er, der bruges til blandt andet spil og anden grafik. Microsoft skriver i blogindlægget, at 3DMark-målinger viser, at man med Direct3D 12 kan udnytte CPU’en 50 procent bedre end med version 11.

Inden du giver dig til at hive og flå i joysticket af bare glæde, må du desværre lige væbne dig med tålmodighed, for Microsoft meddeler også, at de første spil, der kan udnytte DirectX 12, først kommer næste år.

Til gengæld kan du glæde dig over, at DirectX 12 formentlig vil kunne fungere på din eksisterende hardware, så du (hvis testen holder i praksis) kan se frem til et performance-boost.

AMD meddeler eksempelvis, at selskabet vil understøtte DirectX 12 på alle AMD Radeon GPU’er med Graphics Core Next (GCN)-arkitektur.

Nvidia skriver, at DirectX vil kunne fungere på alle de DirectX 11-GPU’er, der er derude.

Det store spørgsmål er så, om DirectX 12 så kommer til Windows 7, eller om det i stedet kun vil være til Windows 8 og den næste store Windows-version, Windows 9/Threshold, der også ventes i 2015?

Herunder kan du se en demo af spillet Forza Motorsport 5 på DirectX 12:

Læs også:

Anmeldernes dom: Xbox One får kritik og ros

Nye muligheder for tung grafik på virtuelle desktoppe

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>