Sådan stopper vi den massive internet-overvågning



Der er håb for at slippe ud af den totale overvågning, som vi alle sammen bliver udsat for af efterretningstjenester som amerikanske NSA.

Det fortæller den finske sikkerhedsekspert Mikko Hypponen fra selskabet F-Secure. Han har netop været i København i forbindelse med en Infinit-sikkerhedskonference i Industriens Hus.

“Det er højst overraskende at se, hvordan overvågningen har taget fart i demokratiske, vestlige lande. Men netop fordi det er demokratier, kan vi jo bare stemme på politikere, der virkelig vil gøre op med overvågningen,” forklarer Mikko Hypponen til Computerworld.

“Shit, tingene er jo meget værre, end jeg troede.”

Han fortæller samtidig, at en af problemstillingerne med overvågningen er, at regeringer i flere tilfælde udarbejder hemmelige love, så det er helt umuligt for befolkningen at se, hvorfor de bliver overvåget, og hvad der bliver indsamlet.

“I det mindste er et land som Sverige åbent i sin lovgivning om overvågningen, mens eksempelvis Storbritannien har hemmelige overvågningslove.”

Råb rigtig højt
Men tror du egentlig, at folk går op i, om de bliver overvåget eller ej?

“Flertallet er ligeglade. De er ignoranter, der ikke tror, at de kan stoppe udviklingen, og at de ikke har noget skjule, men det handler om privatlivets fred, så alle har noget at skjule, og selvfølgelig kan vi gøre noget. Jeg accepterer personligt ikke, at denne overvågning finder sted.”

Du nævner, at vi kan stemme på andre politikere. Men hvis en politikere lover gratis børnehavepladser og en anden politiker går til valg på at stoppe overvågningen, hvem tror du så, at befolkningen vil stemme på?

“På den politiker med de gratis børnehaver, desværre.”

Hvad kan vi så gøre, hvis den demokratiske løsning ikke virker?

“Alle, der interesserer sig for disse ting, skal råbe så højt omkring det, som de kan. Fra at internettet i 1994 var det vilde vesten, lever vi i dag i et overvågningssamfund. Vi bør kunne finde en gylden middelvej, og det har vi alle et ansvar for.”

Hvornår tror du så, at vi ikke længere lever i et overvågningssamfund?

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>