Microsoft pønser på billig Windows 8.1 med Bing

Microsoft kan ikke længere være sikker på at kunne tjene milliarder på blot at sælge licenser til Windows. Derfor arbejder softwaregiganten angiveligt på en billigere udgave af Windows 8.1, skriver ZDNet.

Foreløbig er der tale om et forsøg, som i givet fald vil være rettet mod forbrugere og den helt billige ende af pc- og tabletmarkedet. Ifølge The Verge arbejder Microsoft på at inkorporere søgemaskinen Bing og Microsofts skytjenester i en Windows-version, som så vil kunne sælges som en billig eller ligefrem gratis version.

Det vil eksempelvis kunne målrettes Windows 7-brugere, som Microsoft på længere sigt også gerne vil have flyttet over på selskabets nyeste udgave af Windows.

Microsoft har inden for de seneste år haft et strategisk mål om at omstille sig fra primært at være et softwarefirma til at sætte services og enheder i første række.

En gratisudgave af Windows vil derfor kunne ses som en platform for Bing, Office 365, OneDrive, Lync, Skype, Xbox Live og de andre tjenester, som i dag kører adskilt fra selve styresystemet.

Det bunder også tilbage i afgørelsen i den store sag om monopolmisbrug fra Microsofts side i 1990′erne, hvor det afgørende netop var Microsofts integration af tjenester i dets styresystem. Det blev set som et misbrug af Windows’ dominerende markedsposition.

I dag er der dog adskillige konkurrerende platforme, hvor styresystem og tjenester er uløseligt forbundet. Det gælder især på de mobile platforme som Googles Android og Apples iOS.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>